Πολιτισμός » Καθήλωσε η «Ωραία Κοιμωμένη» της Μαρίας Δαλαμάγκα

Καθήλωσε η «Ωραία Κοιμωμένη» της Μαρίας Δαλαμάγκα

Καθήλωσε η «Ωραία Κοιμωμένη» της Μαρίας Δαλαμάγκα

Μια θαυμάσια παράσταση της Ωραίας Κοιμωμένης, του φημισμένου μπαλέτου του διεθνούς ρεπερτορίου, σε μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Λαρισαίοι που το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 το βράδυ κατέκλυσαν την μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Την παράσταση παρουσίασαν οι μαθήτριες της Σχολής Μπαλέτου της Μαρίας Δαλαμάγκα. Την σκηνοθεσία και τη χορευτική διδασκαλία ανέλαβε η χορογράφος και καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου Μαρία Δαλαμάγκα, σε σκηνικά του Γιώργου Καλαμάρα και κοστούμια της Ειρήνης Αργυρού. Την εκφώνηση του έργου ανέλαβε ο ηθοποιός Δημήτρης Φωτίου.

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ-1

Ήταν μια παράσταση που όσον αφορά την αρτιότητα, την υποκριτική δεινότητα και το πάθος των συντελεστών ξεπέρασε κατά πολύ μια τυπική «μαθητική» εκδήλωση. Πέραν της αδιαμφισβήτητης δεξιοτεχνίας των μαθητριών της σχολής, που ακολουθεί το πρόγραμμα διδασκαλίας της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού (RAD) του Λονδίνου, το θέαμα που παρουσιάστηκε ξεχείλιζε από την χαρά και το κέφι της δημιουργίας και της συμμετοχής σε ένα υψηλών απαιτήσεων πολιτιστικό προϊόν.

Ήταν φανερή η φιλοσοφία της «αγγλικής» σχολής χορού, που πρεσβεύει πως το μπαλέτο είναι ένα είδος που προσφέρει υποκριτικά μέσα και εκγύμναση σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο σε εκείνα που προορίζονται να ασοχληθούν επαγγελματικά με τον χορό.

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ-3

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ξεχώρισε η Ζωή Ζυγοπούλου, που ερμήνευσε με μαεστρία τον ρόλο της Ωραίας Κοιμωμένης και εντυπωσίασε με τις τεχνικές της ικανότητες. Η Μαρία Δάσκου απέδωσε με χάρη και αμεσότητα τον ρόλο του πρίγκιπα. Θα θυμόμαστε την Μαριάνθη Κυριακίδη σαν εξαιρετική κακιά Μάγισσα. Η «Μωβ Νεράιδα» Παναγιώτα-Θάλεια Νάρη συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της παράστασης.»

Διαβάστε επίσης: