Ελλάδα » Προφυλακιστέοι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης
ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Προφυλακιστέοι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Προφυλακιστέοι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν πέντε κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έδρα στα Τρίκαλα, μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που δεν έπεισαν με τους ισχυρισμούς τους είναι ένας επιφανής επιχειρηματίας από τη Θεσσαλία, πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας τοπικής ομάδας, καθώς και ένας από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Αλβανίας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας και διακίνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο επιχειρηματίας φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος υποστηρίζοντας ενώπιον του ανακριτή ότι ήταν λάθος του που δέχθηκε να αποθηκεύσει 20 κιλά κοκαΐνης στο σπίτι και στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας του.

Όπως ισχυρίστηκε δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τους Αλβανούς συγκατηγορούμενούς του προκειμένου να διαθέσει δικό του χώρο για την αποθήκευση ινδικής κάνναβης, όπως του είπαν, για να μη χαλάσει η επιχειρηματική συμφωνία που είχε κλείσει μαζί τους.

Από την πλευρά του ο 54χρονος Αλβανός και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του. Κατά την απολογία του είπε μεταξύ άλλων πως είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος εταιρείας γκαζιού στην Αλβανία, επιτυχημένος επιχειρηματίας και ως εκ τούτου δεν είχε καμία οικονομική ανάγκη να διακινήσει ναρκωτικά.

Ισχυρίστηκε πως ο Έλληνας επιχειρηματίας είχε μεσολαβήσει έναντι αμοιβής για να τον φέρει σε επαφή με ελληνική εταιρεία γκαζιού και πως για αυτό ήρθε στην Ελλάδα με τους δυο συνεργάτες του.

Διαβάστε επίσης: