Βιβλίο » Νέο βιβλίο της Κατερίνας Χατζημαρκάκη και του Στέλιου Ντικούλη

Νέο βιβλίο της Κατερίνας Χατζημαρκάκη και του Στέλιου Ντικούλη

Νέο βιβλίο της Κατερίνας Χατζημαρκάκη και του Στέλιου Ντικούλη

Εκδόθηκε το νέο βιβλίο των συγγραφέων- ηθοποιών Κατερίνας Χατζημαρκάκη και Στέλιου Ντικούλη. Δυο καλλιτέχνες που συναντιούνται συγγραφικά σε ένα βιβλίο, με πολλές υποσχέσεις και υψηλές απαιτήσεις.

Το βιβλίο αποτελείται από το θεατρικό έργο μυστηρίου της Κατερίνας Χατζημαρκάκη με τίτλο «ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και τη σατιρική κωμωδία. «ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ», του Στέλιου Ντικούλη.

01.01 ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ

Η «αχαρτογράφητη διαδρομή» είναι ένα θεατρικό έργο μυστηρίου, με ποικίλα συναισθήματα, απρόσμενες εξελίξεις και αναπάντητα ερωτήματα. Βασίζεται σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται σε κάποιο χωριό της Λάρισας. Η σχέση ενός ζευγαριού, κλονίζεται όταν αναπάντεχα και απρόσμενα, η επαφή του περνάει σε άλλη διάσταση. Πως άραγε θα αισθανθεί, ο πρωταγωνιστής όταν γυρίζοντας το βράδυ στο σπίτι του, έρχεται αντιμέτωπος, με ένα μέλλον που ξέφυγε, τριάντα χρόνια από το δικό του παρόν; Μπλεγμένοι στα ανελέητα δίχτυα, του χωροχρόνου, οι ήρωες προσπαθούν, να εξακριβώσουν τα όρια της δικής τους διάστασης. Το μυστήριο κορυφώνεται και όλοι περιμένουν με αδημονία την εξέλιξη και την κατάληξη των ερωτικών και φιλικών συσχετισμών. Μια υπόθεση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, σε μια μόνιμη εναλλαγή ουτοπίας και ρεαλισμού.

02 ΦΩΤΟ ΣΤΕΛΙΟΥ ΝΤΙΚΟΥΛΗ

Το έργο «δανείστηκα τη ζωή σου», είναι μια σατιρική κωμωδία του Λαρισαίου Στέλιου Ντικούλη. Αφορά την ιστορία δύο καθημερινών ανθρώπων της βιοπάλης, όπου ο  ένας ζει στην πόλη και ο άλλος στο χωριό. Οι δυο ήρωες, είναι σωσίες μεταξύ τους και λόγω ενός ατυχήματος  που συμβαίνει και στους δυο, παθαίνουν αμνησία, γίνεται λάθος κατά την επιστροφή στα σπίτια τους  και ο ένας αναγκάζεται να ζήσει την ζωή του άλλου. Με αφορμή αυτό το περιστατικό και μέσα από κωμικές καταστάσεις, μπορούμε να «δούμε», πως μ’ αυτή τη «εναλλαγή»  βλέπει κανείς τη ζωή με άλλα μάτια. Με  άλλη ψυχολογία και διαδικασία. «Φορώντας»  ο ένας την καθημερινότητα κάποιου άλλου, μπορεί να νιώσει τις αγωνίες του, να καταλάβει τις ανάγκες του και να δει τις προσδοκίες του. Στο έργο σκιαγραφείται με σπαρταριστό τρόπο, πως ακόμα κι αν όλοι έχουμε διαφορετικές ζωές, εκείνο που μένει είναι η αγάπη, η καλοσύνη και η ποιότητα ζωής.

01 ΦΩΤΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ

Η παρουσίαση του βιβλίου, θα γίνει την Τρίτη στις 27 Ιουνίου, στις 9.15 μμ, στο Θέατρο τεχνών Λάρισας. Η αίθουσα κλιματίζεται και η διάρκεια της εκδήλωσης, θα είναι 45 λεπτά. Θα μιλήσουν: O δημοσιογράφος κ. Αλέξης Καλέσης που θα συντονίσει την εκδήλωση και θα αναφερθεί  στα δύο έργα, η θεατρολόγος κ. Βίλλη Κίτσιου, που θα κάνει θεατρολογική προσέγγιση των κειμένων, καθώς και οι συγγραφείς του βιβλίου κ. Κατερίνα Χατζημαρκάκη και ο κ. Στέλιος Ντικούλης οι οποίοι θα διαβάσουν και αποσπάσματα του έργου τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης: