Λάρισα » Εξώδικο Λαρισαίων επιχειρηματιών για το νέο αυτοκινητόδρομο
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Εξώδικο Λαρισαίων επιχειρηματιών για το νέο αυτοκινητόδρομο

Εξώδικο Λαρισαίων επιχειρηματιών για το νέο αυτοκινητόδρομο

Τα μέλη διοίκησης της Πανλαρισαϊκής Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ηλίας Ευσταθίου – πρόεδρος (στη μέση), Χριστόφορος Ζαρκάδας – γεν. γραμματέας (δεξιά) και Γρηγόρης Καλαγιάς – ταμίας (αριστερά)

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Στην αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα Παρασκευή η Πανλαρισαϊκή Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων (ΠΟΕΔΔ) κατά της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» θέτοντας, ουσιαστικά, δύο θέματα που έχουν να κάνουν με το νέο αυτοκινητόδρομο: «Την μη ύπαρξη εξόδου προς τα παράλια του ν. Λάρισας για όσους έρχονται από Θεσσαλονίκη και Βόρειο Ελλάδα και την ανυπαρξία οδοσήμανσης προς τα παράλια του ν. Λάρισας».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Ευσταθίου υπογράμμισε πως «έχουν χαθεί πολλές διανυκτερεύσεις στα καταλύματα της περιοχής λόγω της ελλιπούς σήμανσης και εξαιτίας του γεγονότος πως δεν υπάρχει κόμβος για όσους έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα».

Μάλιστα, τα στελέχη της Ομοσπονδίας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα και στην κατάθεση αγωγών αποζημιώσεως.

Παράλληλα, ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε και στην κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παράδρομοι για όσους βγαίνουν από τον κόμβο του Πλαταμώνα και στη συνέχεια κατευθύνονται προς τα παράλια του νομού Λάρισας.

«Ζητάμε να τοποθετηθεί σήμανση στο νέο αυτοκινητόδρομο προς όλες τις περιοχές και αυτό πρέπει να γίνει… χθες» δήλωσε ο κ. Ευσταθίου, ενώ επαναφέρει το αίτημα για: «ολοκληρωμένο κόμβο πριν και μετά τα Τέμπη για λόγους ζωτικής σημασίας και ασφάλειας αφού είναι απαράδεκτο να υπάρχει ένας κόμβος στον Ευαγγελισμό Λάρισας, μακράν του ποταμού Πηνειού και ένας κόμβος στον Πλαταμώνα Πιερίας πολύ μακριά από την αντίπερα όχθη.

Έξοδο από τη Λάρισα στο ύψος των Μεσαγγάλων και είσοδο προς Λάρισας ομοίως.

Έξοδο στον Πυργετό από Θεσσαλονίκη».

Το εξώδικο κοινοποιείται προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Ηλία Τσέλιγκα, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αθανάσιο Παιδή, τον Δήμο Αγιάς και τον Δήμο Τεμπών.

Παράλληλα, τα στελέχη της Ομοσπονδίας καλούν τα Δημοτικά Συμβούλια Αγιάς και Τεμπών να αναλάβουν δράση προς την κατεύθυνση των αιτημάτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ

Διαβάστε επίσης: