Απόψεις » Παπαστεργίου Λ. » Συνεχίζουμε από κει που ξεκινήσαμε…
ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Συνεχίζουμε από κει που ξεκινήσαμε…

Συνεχίζουμε από κει που ξεκινήσαμε…

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

«Ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε μια δεύτερη φάση ανάπτυξης. Η δημιουργία συνεργασιών μέσω franchise μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την επιτυχία μας για τη διανομή και άλλων προϊόντων απ’ ευθείας από τους Έλληνες  παραγωγούς στον καταναλωτή, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και στην ανάπτυξη συνεργειών με τις τοπικές κοινωνίες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας ΘΕΣγάλα, που αποτελεί τον βασικό παράγοντα της επιτυχίας μας μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο αποτυπώνεται πλήρως στο μοντέλο συνεργασίας που έχουμε δημιουργήσει. Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας βρίσκεται η συνεργασία και η σύμπραξη για τον κοινό σκοπό και για αυτό το λόγο θεωρώ ότι οι νέοι μας συνεργάτες θα αγοράζουν εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας για τους ίδιους αλλά και για την οικογένειά τους προσδίδοντας στο εγχείρημά μας και μια κοινωνική διάσταση».

Με τα παραπάνω λόγια, ο πρόεδρος του ΘΕΣγάλα Θανάσης Βακάλης ανακοίνωσε μια νέα αρχή για τον Συνεταιρισμό, η οποία θα συνοδευτεί από ένα πλήρες πλάνο επέκτασής του, το οποίο περιλαμβάνει δημιουργία νέων καταστημάτων στην Αθήνα, λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και αναμόρφωση των σημείων πώλησης, ξεκινώντας πιλοτικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Από το 2011, χρονιά ίδρυσης του Συνεταιρισμού από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, μέχρι και σήμερα που ο πρόεδρός του ανακοινώνει τα νέα επιχειρηματικά του σχέδια, η χώρα υπογράφει, το ένα μετά το άλλο, μνημόνια, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα μπει ένα οριστικό τέλος στην καταστροφή. Χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο, χωρίς κανένα εθνικό σχέδιο στήριξης των υγειών επιχειρήσεων που είναι σε θέση να σπρώξουν τη χώρα στην ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να οραματίζονται και να επιμένουν ελληνικά.

Την ίδια περίπου ώρα που  Βακάλης ανακοίνωνε τα σχέδια του ΘΕΣγάλα, η Παπαστράτος ανακοίνωνε επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ μια επένδυση που «αφορά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή των καπνικών προϊόντων heets για IQOS. Το IQOS είναι το νέο ραγδαία αναπτυσσόμενο καπνικό προϊόν μειωμένου κινδύνου της Παπαστράτος. Η Ελλάδα γίνεται παγκοσμίως το τρίτο, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, κέντρο παραγωγής heets, τα οποία από τον Ιανουάριο του 2018, όταν δηλαδή θα ξεκινήσει η νέα παραγωγή, θα φτάνουν σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Η επένδυση στον Ασπρόπυργο περιλαμβάνει δυο νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού, 10 νέες γραμμές επεξεργασίας ράβδων καπνού (heets) και τρία νέα κτίρια».

Κάποιοι, λοιπόν, συνεχίζουν να επιμένουν στο δρόμο της παραγωγής, του προγραμματισμού, των επενδύσεων. Δυστυχώς γι’ αυτούς, αλλά και για όλους τους υπολοίπους, το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει κι αυτό σε ότι έχει μάθει να κάνει καλά μέχρι σήμερα: στην παραγωγή ελλειμμάτων, κομματοκρατίας και ακατάσχετης μπουρδολογίας. Με άλλα λόγια, συνεχίζουμε από εκεί που ξεκινήσαμε…

 

 

Διαβάστε επίσης: