Παραπολιτικά » Γαλάζια «παρέλαση»…
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Γαλάζια «παρέλαση»…

Γαλάζια «παρέλαση»…

«Γαλάζια παρέλαση στελεχών, τα οποία είδαν φως και μπήκαν». Με αυτόν τον μάλλον κακεντρεχή τρόπο που σχολίασε παλαιό κομματικό στέλεχος της ΝΔ τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Γιάννουλη, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ, με στόχο την επιμόρφωση του γαλάζιου στελεχιακού δυναμικού πάνω στην πολιτική επικοινωνία.

***

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας Στελεχών εντάσσεται στο νέο σχεδιασμό που έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, με στόχο την ομογενοποίηση αφενός των στελεχών και την εμβάθυνσή τους στα βασικά της επικοινωνίας και της πολιτικής επικαιρότητας σε θεωρητική βάση.

***

Τις εντυπώσεις μαθαίνω πως έκλεψε ο κ. Μιχάλης Αργυρού. Πρόκειται για Αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Cardiff και έχει αναλάβει την «διαφώτιση» των γαλάζιων στο πως θα βγει η χώρα από την κρίση. Μάλιστα μετά την εισήγησή του έγινε και αρκετά σοβαρή κουβέντα, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Λάρισας Ηρακλή Γερογιώκα, να του θέτει το ερώτημα «πως θα ενεργούσε ο Κέυνς αν ζούσε στην Ελλάδα του σήμερα». Φαντάζομαι πως θα είχε κάνει χαρακίρι, και δεν χρειάζεται να σας βάλω σε πιο τεχνικές εξηγήσεις…

***

Ρώτησα λοιπόν να μάθω με ποιον τρόπο επιλέχθηκαν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου της Γιάννουλης. Έμαθα λοιπόν πως στην αρχή εστάλησαν κάποια mails από τα κεντρικά του κόμματος και στη συνέχεια ενεπλάκη και η τοπική οργάνωση διευρύνοντας τον κύκλο των συμμετεχόντων. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δεν παρουσιάστηκαν κάποια από τα γαλάζια στελέχη που είχαν στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές τον Βαγγέλη Παπαλέξη, όπως φυσικά ούτε ο ίδιος. Αντιθέτως το ίδιο βράδυ έδωσαν κανονικά το παρόν στην κομματική εκδήλωση της Ελασσόνας, εκεί όπου ο Βασίλης Κικίλιας δεν άφησε τραπέζι για τραπέζι που να μην φωτογραφηθεί, αποδεικνύοντας στην πράξη πως γίνεται η πολιτική επικοινωνία.

***

Μια που αναφέρθηκα στον Βασίλη Κικίλια να σας αποκαλύψω πως ο ίδιος ανάμεσα από το γεύμα που του παρέθεσαν στην Ελασσόνα τα τοπικά στελέχη και την επίσκεψη στον Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου, έτρεξε, όπως κάνει καθημερινά, δέκα χιλιόμετρα, για να διατηρείται σε φόρμα.  Αμέσως μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο, κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε και πραγματοποίησε κάποιες επαφές με τυροκόμους της περιοχής. Το ενδιαφέρον στο σημείο αυτό είναι πως ενώ το πρόγραμμα προέβλεπε τη δική του επίσκεψη σε τυροκομείο της Ελασσόνας, τελικά αυτό άλλαξε και συνέβη το αντίθετο. Ποιος έβαλε το χεράκι του άραγε;

Λ.Π.

Διαβάστε επίσης: