Πολιτισμός » «Η αρπαγή της Βασιλαρχόντισσσας»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ

«Η αρπαγή της Βασιλαρχόντισσσας»

«Η αρπαγή της Βασιλαρχόντισσσας»

«Η Αρπαγή της Βασιλαρχόντισσας», τιτλοφορείται η νέα παραγωγή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορίαμβο», που θα ανέβει για δέκα παραστάσεις το προσεχές διάστημα στον πολυχώρο Χορίαμβο.

Πρόκειται για ένα λαϊκό χορόδραμα του Νίκου Σαμαρίνα που ενώ πατά στην ιστορία που κρύβεται πίσω από το παραδοσιακό τραγούδι της Ηπείρου «Βασιλαρχόντισσα», η οποία εκτυλίχθηκε στο Μέτσοβο το 1884, οι συμβολισμοί, οι αλληγορίες και οι αναγωγές στο σήμερα αλλά και σε προηγούμενες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας κυριαρχούν.

Στην παράσταση, την οποία χορογραφεί και σκηνοθετεί ο Νίκος Σαμαρίνας, παίρνουν μέρος  στους βασικούς ρόλους οι χορευτές: Δήμος Πραντζίδης, Λαμπρινή Παπάζογλου- Μακρή, Νίκος Σαμαρίνας, Δημήτρης Μπούτλας, Ζωή Σαραφείδου και πλαισιώνουν οι: Δημήτρης Βλάντος, Γιώργος Γεροφώτης, Φανή Ζούκη, Μένη Τσιαπάρα, Λιάνα Φουρλή, Μαρίνα Ποδηματά, Γιώργος Μουλάς, Αγγελική Μακαντάση, Αγγελική Κουτσιαύτη και ο Αποστόλης Ντόμαλης .

choriamvos-2

Επίσης παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί της θεατρικής σκηνής «Ονείρων Θαύματα»: Δημήτρης Βούζας, Θοδωρής Ματούλας, Νίκος Σκανίκας και Σταυρούλα Σδράνη.

Τραγουδά επί σκηνής η Ελένη Σαμαρίνα.

Τα τραγούδια της παράστασης παίζουν οι μουσικοί- καθηγητές της σχολής παραδοσιακής μουσικής «Μελωδία»: Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Μάριος Σαρακατσιάνος (λαούτο- τραγούδι), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά).

Τα κοστούμια είναι της Ελένης Ψύρρα, οι φωτισμοί της Δώρας Παπαδούλη, οι φωτογραφίες του Αποστόλη  Ντόμαλη, η επεξεργασία ήχου του Μπάμπη Χαρίτου και η επεξεργασία εικόνας του Άγγελου Καστώρη.

choriamvos-3

Διαβάστε επίσης: