Έξοδος » Βραδιά αργεντίνικου τάνγκο στη Λάρισα

Βραδιά αργεντίνικου τάνγκο στη Λάρισα

Βραδιά αργεντίνικου τάνγκο στη Λάρισα

Κρύο ,καιρός για δύο λένε… Δύο όμως χρειάζονται για ένα τάνγκο και μία αγκαλιά. Κάνουμε νεύμα (*cambeseo) και καλούμε την ντάμα για μία *τάντα  της αρεσκείας μας ,είτε χορεύοντας τάνγκο ή  βάλς ή μιλόνγκα.

Τα ζευγάρια  θα εναλλάσονται αυτό το Σάββατο το βράδυ ,σε εκείνο στο γνωστό πλέον μέρος ,στο υπόγειο όπου τα φώτα γλυκαίνουν το σκοτάδι ,και  η παρουσία μας τονίζεται. καθώς κινείται σε μελωδίες από την άλλη άκρη του ατλαντικού ,αλλά και δικές μας που έχουν τραγουδηθεί και παιχτεί σχεδόν έναν αιώνα πρίν και συνεχίζονται να ακούγονται αυτούσιες ή σε  νέες εκδοχές ως σήμερα.

Όλα αυτά θα συμβούν στον πολυχώρο του Χορίαμβου Γαληνού 5  και στην μουσική επιμέλεια  είναι εναλλάξ οι Άρης Καρανίκας  και Αποστόλης Ντόμαλης.

Η αργεντίνικη βραδιά ,milonga del centro θα γίνει το Σάββατο στις 17 Δεκέβρη με ώρα έναρξης στις  9:30μμ – 1:30πμ.

*Milonga  ονομάζεται η κοινωνική βραδιά του  Αργεντίνικου τάνγκο όπου με κώδικα πρόσκλησης το

*Cambeseo: “νεύμα από τον καβαλιέρο στην ντάμα κατόπιν της αποδοχής  της”, συναντώνται στην άκρη της πίστας προκειμένου να μπούν  στην κυκλική γραμμή χορού

*tanda (ακολουθία  ομοειδών τραγουδιών) χορεύοντας το tango,tangovals,milonga τα βασικά είδη μουσικής που ακούγονται σε μια milonga.

Διαβάστε επίσης: