Αρχική » Παραπολιτικά » Ο αγροτικός τομέας να… παίξει επίθεση
ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Ο αγροτικός τομέας να… παίξει επίθεση

Ο αγροτικός τομέας να… παίξει επίθεση

Όχι μόνο άμυνα αλλά και επίθεση ή κυρίως επίθεση πρέπει να παίζει ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα.

Αυτή είναι – σε ελεύθερη απόδοση – η θέση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού όπως την παρουσίασε στην αγροτική σύσκεψη υπό το νέο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.

«Εξωστρέφεια», είναι η λέξη – κλειδί για τον περιφερειάρχη, ο οποίος κατάφερε μέσα σε λίγες γραμμές να παρουσιάσει συνοπτικά τις προοπτικές – προκλήσεις της ελληνικής γεωργίας για τα επόμενα χρόνια:

«Ο πληθυσμός στον πλανήτη αυξάνεται με πολύ γοργό ρυθμό και μαζί αυξάνεται η ζήτηση για τρόφιμα.

Την ίδια ώρα

-στο μεν αναπτυσσόμενο κόσμο, όσο βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο, τόσο αυξάνεται η ζήτηση για ζωικές πρωτεΐνες, άρα αυξάνεται η ζήτηση για κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα,

-στο δε ανεπτυγμένο κόσμο αυξάνεται η ζήτηση για υγιεινά προϊόντα και τα λεγόμενα προϊόντα ταυτότητας, που συνδέεται με την ποιότητα, τα βιολογικά-οργανικά χαρακτηριστικά τους, το «δίκαιο εμπόριο».

Η ελληνική γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία πρέπει να είναι απόλυτα προσανατολισμένες προς την ευρωπαϊκή και τη διεθνή αγορά.

Για να έρχεται εισόδημα στη χώρα, πρέπει αυτά που παράγουμε να τα πουλάμε σε όσο το δυνατόν υψηλότερες τιμές και με όσο το δυνατόν υψηλότερη προστιθέμενη αξία».

 

Επιστροφή επάνω