Αρχική » Πολιτισμός » Πέθανε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βούλα Μάστορη

Πέθανε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βούλα Μάστορη

Πέθανε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βούλα Μάστορη

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βούλα Μάστορη πέθανε σήμερα, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 71 ετών.

Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1945 από Μικρασιάτες γονείς. Μέχρι τα 12 της χρόνια, οπότε και μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αθήνα, έζησε στην Άμφισσα.

Με την παιδική λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται το 1974. Επίσης, ασχολήθηκε με τη μετάφραση και συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το περιοδικό «Το Ρόδι». Ανήκει στους συγγραφείς που ανανέωσαν τη θεματολογία της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.

Τα έργα της διακρίνονται από το ρεαλιστικό στοιχείο και από μία φεμινιστική διάθεση. Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2005 και με αναγραφή στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα IBBY.

Αποσπάσματα βιβλίων της διδάσκονται στα αναγνωστικά και τα ανθολόγια της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δημοσίευσε περισσότερα από 40 βιβλία για παιδιά και δύο για ενήλικες («Το παραμύθι των ψυχών» και «Γυναίκα μπονσάι»). Το τελευταίο παιδικό βιβλίο της κυκλοφόρησε φέτος με τίτλο «Στη χώρα των θαυμάτων» (εκδόσεις Πατάκη).

Επιστροφή επάνω