Αρχική » Πολιτισμός » «Πατρίδα μου ο νόστος»
ΕΑΠ/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Πατρίδα μου ο νόστος»

«Πατρίδα μου ο νόστος»

Μια ποιητική και μουσικοθεατρική βραδιά αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων, με τίτλο «Πατρίδα μου ο νόστος», διοργανώνεται την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.00μμ στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, από το project PRESS του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και τον Δήμο Λαρισαίων.

Οι καλλιτέχνες και συντελεστές που θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της βραδιάς, ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή με χαρά στο κάλεσμα αυτό. Ποίηση θα απαγγείλουν η ηθοποιός Χρυσούλα Χρήστου και η συγγραφέας Ιωάννα Φωτιάδου ενώ η Θεατρική Ομάδα του Εργαστηρίου Δημιουργικής Έκφρασης του Κέντρου Στήριξης για το παιδί και την οικογένεια «ΝΗΜΑ» θα παρουσιάσει στο κοινό προσαρμοσμένο απόσπασμα από την τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

eap

Το κουαρτέτο των μουσικών Μαριάννα Ζάχου, Σπύρος Καβαλλιεράτος, Βαγγέλης Τσιαπλές και Αλέξανδρος Τσιωνάς, θα ερμηνεύσει τραγούδια από τον δίσκο «Οι μετανάστες» του Γιάννη Μαρκόπουλου, ενώ τη βραδιά θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δημητρούλιας.

Η είσοδος είναι δωρεάν καθώς, αντί αντιτίμου, το κοινό παρακαλείται προαιρετικά να προσφέρει σχολικά είδη και είδη δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των προσφύγων.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχοντας επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση και στο παρελθόν στο θέμα των προσφύγων, προέβη στην αυτοχρηματοδότηση του έργου PRESS (ακρωνύμιο του Provision of Refugee Education and Support Scheme/Πρωτοβουλία Παροχής Εκπαίδευσης και Υποστήριξης στους Πρόσφυγες) που στοχεύει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων και παρεμβάσεων υποστήριξης για τους πρόσφυγες, με έμφαση στην πρωτογενή έρευνα και στην εκπαιδευτική ενδυνάμωση παιδιών και ενηλίκων προσφύγων που διαμένουν στην Ελλάδα (δείτε http://www.press-eap.net/).

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και η ΕΡΤ Λάρισας.

Επιστροφή επάνω