Ελλάδα » «Δώρα Ζωής» σε επτά ασθενείς από 20χρονο δότη οργάνων

«Δώρα Ζωής» σε επτά ασθενείς από 20χρονο δότη οργάνων

«Δώρα Ζωής» σε επτά ασθενείς από 20χρονο δότη οργάνων

(φωτο αρχείου)

«Δώρα Ζωής» σε επτά συνανθρώπους μας, χάρισε 20χρονος δότης οργάνων από το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», που κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Η οικογένεια του άτυχου νέου βρήκε το ψυχικό σθένος να χαρίσει τα όργανα του σε ασθενείς που έχρηζαν μεταμόσχευσης.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, που ανέλαβε όλες τις διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη. Η όλη διαδικασία από την στιγμή της έναρξης μέχρι και την πλήρη ολοκλήρωση της, διήρκησε περίπου 45 ώρες.

Στο χειρουργείο προσήλθαν χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το ΓΝΑ «Λαϊκό», το ΠΓΝ «Αττικόν» καθώς και από μοσχευτικά κέντρα της Ιταλίας και της Ουγγαρίας.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, η καρδιά του νεαρού άνδρα χτυπά ξανά σε μια γυναίκα 30 ετών, από την Αθήνα η οποία βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη καρδιάς εδώ και 14 μήνες. Οι νεφροί μεταμοσχεύτηκαν σε δύο άνδρες 23 ετών και 37 ετών στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης και στον «Ευαγγελισμό», οι οποίοι υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση 5 και 7 έτη αντίστοιχα. Οι πνεύμονες μεταμοσχεύτηκαν σε ασθενή από Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Βουδαπέστης, ενώ το ήπαρ στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Παλέρμο. Τέλος, οι κερατοειδείς μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και οι λήπτες διανύουν τις πρώτες μετεγχειρητικές τους ημέρες νοσηλείας τους χωρίς καμία επιπλοκή.

«Εκ μέρους του ΕΟΜ και των ευεργετηθέντων ληπτών, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη οικογένεια του νεαρού άνδρα για τη μεγαλοψυχία που επέδειξε στη πιο δύσκολη στιγμή για εκείνη και εύχομαι η πράξη ανθρωπισμού στην οποία με γενναιότητα προέβη να απαλύνει σύντομα τον πόνο της απώλειας. Επίσης το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και το προσωπικό της ΜΕΘ και του χειρουργείου για το υψηλό επίπεδο της συνεργασία με τον ΕΟΜ και τις χειρουργικές ομάδες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΟΜ, Καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης.

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης: