Αρχική » Λάρισα » Αναζήτηση εθελοντών για δράσεις στις Φυλακές Λάρισας

Αναζήτηση εθελοντών για δράσεις στις Φυλακές Λάρισας

Αναζήτηση εθελοντών για δράσεις στις Φυλακές Λάρισας

Το Δίκτυο για τον Πολιτισμό & την Εκπαίδευσης στις Φυλακές  «Γεώργιος Ζουγανέλης» προτίθεται να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις εντός των Φυλακών Λάρισας, Κασσαβέτειας Μαγνησίας, και Δομοκού Φθιώτιδας.

Η δράσεις θα έχουν ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων με σκοπό την κατάρτισή τους και την απόκτηση εφοδίων για τη ζωή μετά την αποφυλάκισή τους. Γι αυτό αναζητούμε εθελοντές εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων (π.χ. θέατρο, κινηματογράφος, φωτογραφία, μουσική, αθλητισμός, ελληνική γλώσσα, ξένες γλώσσες, κ.α.) που με τη διάθεσή τους και τις ιδέες τους θα βοηθήσουν σε αυτό το έργο.

Η δράση θα υλοποιηθεί με την άδεια της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης».

Αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων και προτάσεων στο e-mail: diktiogeorgioszouganelis@gmail.com

Πληροφορίες: Ελένη Λιντζαροπούλου, 6974326751

Ηλεκτρονική διεύθυνση Δικτύου: http://diktiogeorgioszouganelis.blogspot.gr/

Λίγα λόγια για το Δίκτυο «Γεώργιος Ζουγανέλης»

Η Εκπαιδευτική Κοινότητα, και ειδικότερα ο χώρος της Εκπαίδευσης εντός Φυλακών, έχασε ένα από τα πιο εξέχοντα μέλη της. Τον Γεώργιο Ζουγανέλη, ο οποίος, από την ίδρυση του, το 2005, και μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του, στις 30 Ιανουαρίου 2016, υπήρξε Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η απώλειά του, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, εορτή της εκπαίδευσης και των Δασκάλων, γέμισε πόνο και θλίψη όχι μόνο την οικογένεια και τους φίλους του αλλά και την καρδιακή του οικογένεια, τους μαθητές του, εντός και εκτός Φυλακών.

Ο ατσάλινος χαρακτήρας και η αφοσίωση του ανθρώπου που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, δεν μας επιτρέπουν μόνο να πενθούμε, πρέπει να κάνουμε πράξη – οφείλουμε στην μνήμη του να κάνουμε πράξη – το όραμα της καθολικής εκπαίδευσης των κρατουμένων. Να μετατρέψουμε δηλαδή τους θύτες σε μα-θητές, όπως του άρεσε να λέει.

Για τον σκοπό αυτό, φίλοι και συνεργάτες του από όλη την Ελλάδα, συνάδελφοι του από τον χώρο των ΣΔΕ και της εκπαίδευσης εντός φυλακών, καλλιτέχνες από όλους τους χώρους, άνθρωποι που μας άγγιξε η ξεχωριστή του προσωπικότητα, ιδρύσαμε το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης».

Σκοποί του δικτύου είναι, όπως αναφέρεται στο καταστατικό:

«Η στήριξη και προώθηση του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της Χώρας, η στήριξη του Εκπαιδευτικού έργου εντός των Φυλακών και η υποστήριξη των κρατουμένων και των αποφυλακισθέντων οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης».

Όσοι ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε και να στηρίξετε την δράση του Δικτύου «Γεώργιος Ζουγανέλης», μπορείτε να επικοινωνείτε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

diktiogeorgioszouganelis@gmail.com

Επιστροφή επάνω