Αρχική » Αθλητισμός » Το… βυσσινί άβατο (Φωτό)
ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΕΛ

Το… βυσσινί άβατο (Φωτό)

Το… βυσσινί άβατο (Φωτό)

Η larissanet μπήκε στα… ενδότερα του αθλητικού κέντρου της ΑΕΛ στα Δένδρα και σας το παρουσιάζει, μέσα από μία σειρά φωτογραφιών

«Τετάρτη (σ.σ. 3 Φεβρουαρίου), άφιξη στο προπονητικό κέντρο. Είχα την ευκαιρία να περιηγηθώ στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Είναι στα αλήθεια πολύ ωραίες. Στη Χαλ δεν υπήρχε ούτε τζακούζι, ούτε γυμναστήριο, όπως αυτό εδώ». Οι πρώτες εντυπώσεις, που «ανέβασε» ο Ντανιέλ Κουζέν στην προσωπική του ιστοσελίδα  για το προπονητικό κέντρο των Δένδρων, ασφαλώς και δεν περνούν απαρατήρητες.

Ένας παίκτης του βεληνεκούς του Γκαμπονέζου επιθετικού, με πέρασμα από Γαλλία, Αγγλία και Σκωτία, σε χώρες δηλαδή, όπου οι εγκαταστάσεις αποτελούν το άλφα και το ωμέγα των ομάδων, όταν μιλάει με κολακευτικά λόγια γι’ αυτές της ΑΕΛ, αποτελούν διαφήμιση για τους «βυσσινί».

Βέβαια, το σχόλιο του Κουζέν ήταν ανάλογο μ’ αυτό άλλων ξένων παικτών, που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τον κάμπο (Νολμπέρτο Σολάνο, Ματσέι Ζουράφσκι), οι όποιοι και έχουν εκφραστεί θετικά για το χώρο, όπου ουσιαστικά αποτελεί το δεύτερο σπίτι των ποδοσφαιριστών.

Ακόμα και ο Κριστιάν Βέμπερ προτού υπογράψει στην ΑΕΛ είχε ζητήσει να περιηγηθεί πρώτα στις εγκαταστάσεις. Αναφερόμαστε σ’ έναν παίκτη, ασφαλώς μικρότερου βεληνεκούς, ο οποίος, όμως, έχοντας θητεύσει στις μικρότερες κατηγορίες της Γερμανίας, όπου οι υποδομές είναι αυτονόητες, στο νέο σταθμό της καριέρας του αναζητούσε ένα «ζεστό» σπίτι. Γιατί, έως τέτοιο το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές το χώρο, όπου περνούν αρκετές από τις ώρες της καθημερινότητάς τους.

Η ιστορία του

Η έκταση που βρίσκεται στο χωριό Δένδρα 5 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης, στο δρόμο Λάρισας-Κοζάνης (αναπτύσσεται σε έκταση 30 στρεμμάτων) παραχωρήθηκε στην ΑΕΛ επί εποχής Κώστα Σαμαρά στις 12 Μαρτίου του 1985. Η πρώτη αξιοποίηση γίνεται επί προεδρίας του Σίμου Παλαιοχωρλίδη τόσο με χρήματα της ΠΑΕ ΑΕΛ όσο και κάποια της ΓΓΑ, όποτε και κατασκευάζεται το γήπεδο, ενώ ακολούθως από τον Νίκο Παπανικολάου, η εξέδρα. Η συνέχεια, όμως, ήταν αντιστρόφως ανάλογη, λόγω της κακής αγωνιστικής πορείας της ΑΕΛ.

Ο Κώστας Πηλαδάκης το 2004, ουσιαστικά κληρονόμησε μια κερκίδα, τη γεώτρηση και μία κατεστραμμένη περίφραξη. Με καίριες παρεμβάσεις κάθε σεζόν τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τα γήπεδα, αλλά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Από μια εξέδρα και έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο το καλοκαίρι του 2004 φτάνουμε στο προπονητικό κέντρο με τα τρία γήπεδα (δύο με φυσικό και ένα με πλαστικό χλοοτάπητα), ενώ η καθ’ όλα «γυμνή» εξέδρα του 2004 αποτελεί μια φωτογραφική και μόνο ανάμνηση, καθώς ο χώρος κάτω απ’ αυτή έχει «ντυθεί» εσωτερικά με αποδυτήρια και γυμναστήριο, αλλά και γραφεία για τους προπονητές.

Το καλοκαίρι του 2008 μάλιστα δημιουργήθηκαν εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού, γεγονός που συνέβαλε στην επέκταση της χρηστικότητας του προπονητικού κέντρου.

Δυστυχώς όμως, με τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ’ Εθνική το αθλητικό κέντρο άρχισε κι αυτό να παίρνει την… κατηφόρα και να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Κώστα Πηλαδάκη και Βαγγέλη Πλεξίδα και στη συνέχεια, όταν πέρασε στην κυριότητα του δεύτερου, μεταξύ αυτού και του νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Αλέξη Κούγια.

Οφείλουμε πάντως να τονίσουμε ότι ο κ. Πλεξίδας επένδυσε κι αυτός με τη σειρά του μόλις το απέκτησε, αλλάζοντας τους χλοοτάπητες και αυξάνοντας τους χώρους των αποδυτηρίων, δίνοντας κι άλλες δυνατότητες σε αυτό. Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί – δικαίως – ο κ. Κούγιας αναφέρεται συνεχώς στο προπονητικό κέντρο, χαρακτηρίζοντάς το ως το κορυφαίο της Ελλάδας…

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

athlitiko-kentro-ael-28 athlitiko-kentro-ael-29 athlitiko-kentro-ael-27 athlitiko-kentro-ael-26 athlitiko-kentro-ael-25 athlitiko-kentro-ael-24 athlitiko-kentro-ael-23 athlitiko-kentro-ael-22 athlitiko-kentro-ael-21 athlitiko-kentro-ael-20 athlitiko-kentro-ael-19 athlitiko-kentro-ael-18 athlitiko-kentro-ael-17 athlitiko-kentro-ael-16 athlitiko-kentro-ael-15 athlitiko-kentro-ael-14 athlitiko-kentro-ael-13 athlitiko-kentro-ael-12 athlitiko-kentro-ael-11 athlitiko-kentro-ael-10 athlitiko-kentro-ael-9 athlitiko-kentro-ael-8 athlitiko-kentro-ael-7 athlitiko-kentro-ael-6 athlitiko-kentro-ael-5 athlitiko-kentro-ael-4 athlitiko-kentro-ael-3 athlitiko-kentro-ael-2 athlitiko-kentro-ael-1

Επιστροφή επάνω