Κόσμος » Θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία
ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΜΕΡΚΕΛ

Θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία

Θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία

Την υποψηφιότητά της για την καγκελαρία θα ανακοινώσει και επίσημα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 20.00 (ώρα Ελλάδας), όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο κύκλους του προεδρείου του κόμματός της.

Ανώτατες πηγές των Χριστιανοδημοκρατών επιβεβαίωσαν επίσης με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Reuters ότι η Μέρκελ ανακοίνωσε στα ηγετικά στελέχη του κόμματος την πρόθεσή της να διεκδικήσει μία νέα θητεία στην καγκελαρία.

Οι ανακοινώσεις της Μέρκελ θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο διήμερων διαβουλεύσεων του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο.

Υπέρ της παραμονής Μέρκελ στην καγκελαρία το 55% των Γερμανών

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild το 55% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Άγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία. Αντίθετα, κατά την ίδια δημοσκόπηση, το 39% δεν επιθυμεί η Μέρκελ να είναι ξανά καγκελάριος.

Η δημοτικότητα της καγκελαρίου αυξήθηκε θεαματικά σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση του Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία μόνο το 42% τασσόταν υπέρ μίας νέας υποψηφιότητάς της και το 50% δήλωνε κατά.

Διαβάστε επίσης: