Αρχική » Λάρισα » Στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Άρτης ο Ιγνάτιος (ΦΩΤΟ)

Στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Άρτης ο Ιγνάτιος (ΦΩΤΟ)

Στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Άρτης ο Ιγνάτιος (ΦΩΤΟ)

Στην Πόλη της Άρτας μετέβη σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, για να παραστεί στην τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου.

Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Άρτης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σκουφά και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου εκεί έγινε δεκτός από τον τοποτηρητή πρώην Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιο, ο οποίος του παρέδωσε την Ποιμαντορική Ράβδο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

ignatios-mitropolitis-artas-2

Ακολούθως μέσα σε κλίμα συγκίνησης στον Μητροπολιτικό Ναό Άρτης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του τοποτηρητή Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, του Λαρίσης κ. Ιγνατίου και άλλων Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοπικών αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής και πλήθους κόσμου, τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος συνεχάρη κατ” ιδίαν τον νέο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο και του ευχήθηκε να έχει καλή Ποιμαντορία στα νέα του καθήκοντα.

Επιστροφή επάνω