Αρχική » Θεσσαλία » Πως μια επιτυχημένη startup… γεννήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ο Φ. ΚΟΥΤΟΥΒΕΛΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ «INTALE»

Πως μια επιτυχημένη startup… γεννήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πως μια επιτυχημένη startup… γεννήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Καθηλωτική η ομιλία του Φάνη Κουτουβέλη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2016, με θέμα  «Το i-kiosk μεγάλωσε και έγινε Ιntale: Η διεθνής διαδρομή μίας επιτυχημένης startup», ως μέρος της σειράς σεμιναρίων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και «Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη».

Σε σχετική ενημέρωση επισημαίνονται τα εξής:

«Ο κ. Κουτουβέλης μίλησε για την πορεία της “Intale” από τη σύλληψη της επιχειρηματικής ιδέας, όταν σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μαζί με τον συνιδρυτή της εταιρίας Κωνσταντίνο Καζανή, μέχρι σήμερα όπου ετοιμάζονται να επεκταθούν και σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, έχοντας λάβει συνολικά χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτέλεσε η εμπειρία του ως επιχειρηματίας, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά πως μέσα σε μία ημέρα μετά τη σύλληψη της ιδέας ξεκίνησαν την ανάλυση προοπτικών της ερχόμενοι σε επαφή με τους πιθανούς τους πελάτες και προωθώντας το προϊόν τους από πόρτα σε πόρτα. Είναι σημαντικό, δήλωσε, να υπάρχει συνεχής ανατροφοδότηση και γι’αυτό το λόγο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του προϊόντος τους η επαφή με τον κόσμο.

Όσον αφορά στην ομάδα πίσω από την ιδέα, αν και ξεκίνησε από δύο άτομα, αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 28, ώστε να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν, όπως την εξωστρεφή κίνησή τους να προσελκύσουν και επιχειρήσεις του εξωτερικού στο πελατολόγιό τους. Είναι κρίσιμο, όπως ανέφερε, ειδικά σε μία εταιρία που ξεκινάει τώρα τα πρώτα της βήματα, να έχει στο δυναμικό της άτομα που τους αρέσει να μαθαίνουν συνεχώς, είναι δραστήρια και παίρνουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και βελτίωση της εταιρίας, χωρίς να περιμένουν να τους δοθεί μια λίστα καθηκόντων.

Τέλος, τόνισε πως όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση και το πως οι ίδιοι αναζητούμε τη γνώση, πως μαθαίνουμε να κάνουμε τις “σωστές” ερωτήσεις και να ψάχνουμε να βρούμε τη λύση τους. Χρειάζεται να αλλάξει ο παλιός τρόπος μάθησης της αποστήθισης και του ορισμένου διδακτικού πλαισίου, πρέπει να αναπτύξουμε κριτική σκέψη, να αμφισβητούμε τα πάντα και να ψάχνουμε την πληροφορία μόνοι μας.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν μέλη τόσο του ακαδημαϊκού όσο και του επιχειρηματικού κόσμου. Η ομιλία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι youtube της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (MOKE UTh).

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 με ομιλητή τον κ.  Τσοτσορό Ευστάθιο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου  “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ”(ΕΛΠΕ), με θέμα:  «Διοίκηση σε περιόδους αβεβαιότητας: Ο ενεργειακός τομέας κατά τη μετάβαση στη μετα-πετρελαϊκή εποχή».

Όλες οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Α2 του τμήματος Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώρα 7.00 μμ. ακριβώς και είναι ανοικτές στο κοινό.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων καλύπτει τα θέματα «Διαχείριση της Αλλαγής» και «Επενδύσεις και Ανάπτυξη» και διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Επιστροφή επάνω