Αρχική » Λάρισα » Π. Νάνος: Κανονικά λειτουργούν τα χειρουργεία του ΠΓΝΛ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Π. Νάνος: Κανονικά λειτουργούν τα χειρουργεία του ΠΓΝΛ

Π. Νάνος: Κανονικά λειτουργούν τα χειρουργεία του ΠΓΝΛ

Με δήλωσή του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτης Νάνος υπογραμμίζει πως «τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας λειτουργούν κανονικά και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία».

Αναλυτικά, στη δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Είναι εντελώς αναληθές το δημοσίευμα ορισμένων εφημερίδων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ ότι αναστέλλεται η λειτουργία της Αιμοδοσίας και ότι κλείνουν τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Επειδή ορισμένοι θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις για τους δικούς τους λόγους, κάνουμε γνωστό ότι η αλήθεια έχει ως εξής:

1ον Τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας λειτουργούν κανονικά και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία, δεδομένου ότι για όλους τους ασθενείς έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και είναι διασφαλισμένες οι μονάδες αίματος. Αναβλήθηκαν μόνο δύο χειρουργικές επεμβάσεις της γυναικολογικής κλινικής και μία της γενικής χειρουργικής, για λόγους όμως που δεν σχετίζονται από έλλειψη αντιδραστηρίων και στη θέση τους μπήκε ένα επείγον περιστατικό και δύο άλλα με σοβαρές παθήσεις.

2ον Ανάλογη ετοιμότητα και διασφάλιση υπάρχει για όλα τα επείγοντα περιστατικά και τα έκτακτα χειρουργεία και στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας.

3ον Η πρόσκαιρη έλλειψη αντιδραστηρίων αναφέρθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας της εκτέλεσης των χειρουργείων και η διοίκηση του Νοσοκομείου κάλυψε άμεσα την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού με αντιδραστήρια από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο – Τριανταφύλλειο».

Η διοίκηση των Νοσοκομείων Λάρισας στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των οικονομικών και άλλων πόρων, επιχειρεί έλεγχο σε βάθος για το υπερβολικά μεγάλο κόστος σε ορισμένα εργαστήρια, καθώς και για την πιστή εφαρμογή Νόμων και διατάξεων που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας των Αιμοδοσιών, ενώ έχουν ληφθεί ανάλογες αποφάσεις, ανεξάρτητα αν αυτές δεν αρέσουν σε κάποιους… Όχι μόνο δεν κλείνουν τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό, αλλά με ενέργειες της διοίκησης του Νοσοκομείου έχει αυξηθεί ο χειρουργικός χρόνος, αφού πρόσφατα αυξήθηκαν τα χειρουργικά τραπέζια από 6 σε 7, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι σε πλήρη λειτουργία και τα δέκα (10) χειρουργικά τραπέζια, με την έλευση νοσηλευτικού προσωπικού.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων».

Επιστροφή επάνω