Αρχική » Οικονομία » Εκθεσιακό… στοίχημα για τη Λάρισα η «Agro Thessaly»
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Εκθεσιακό… στοίχημα για τη Λάρισα η «Agro Thessaly»

Εκθεσιακό… στοίχημα για τη Λάρισα η «Agro Thessaly»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, όταν ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης συνυπέγραφε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ – HELEXPO Κυριάκο Ποζρικίδη αποτέλεσμα του οποίου θα είναι η διοργάνωση της Πανελλήνιας Έκθεσης Γεωργίας και Κτηνοτροφίας «Agro Thessaly».

ypografi-simfonias-deth-026Πλέον ξεκινάει η πορεία υλοποίησης του σχεδιασμού με πρώτο σταθμό την πραγματοποίηση της Έκθεσης που έχει οριστεί για το χρονικό διάστημα από 9 έως 12 Μαρτίου στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Στη συνέχεια και με αφετηρία τον Νοέμβριο του 2018 η «Agro Thessaly» θα πραγματοποιείται ανά δύο έτη, σε χρόνο εναλλάξ σε σχέση με την Έκθεση «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η πορεία αναμόρφωσης της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης σε υψηλού επιπέδου Εκθεσιακό Κέντρο και Πολυχώρο, όπως τόνισε και στην πρόσφατη ομιλία του ο κ. Καλογιάννης.

larissanet-2-sepΓια τους σχεδιασμούς είχε προϊδεάσει η larissanet, στο φύλλο της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου, όπου είχε παρατεθεί ο σχεδιασμός των αλλαγών στην Σκεπαστή.

Το κόστος των παρεμβάσεων που θα ξεδιπλωθούν τους επόμενους μήνες αναμένεται να κινηθεί περί τις 400.000 ευρώ, με σημαντικό μέρος του ποσού να καλύπτεται από τα έσοδα του Παζαριού.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων εντάσσεται η κατασκευή ημιμόνιμων κάθετων τοιχών στον Εκθεσιακό Χώρο, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, συστημάτων ψύξης – θέρμανσης, δευτερευόντων χώρων, μονώσεων κ.α. που θα αλλάξουν την εικόνα της Σκεπαστής, όπως τουλάχιστον είναι γνωστή μέχρι σήμερα.

Την επίπονη φάση των διαπραγματεύσεων με την ΔΕΘ HELEXPO… έτρεξε από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Νταής. Όπως επισημάνθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αυτή η πορεία – που κράτησε σχεδόν ενάμιση χρόνο – δεν ήταν ανέφελη. Πάντως, ο πρώτος σταθμός είναι γεγονός και πλέον σημαντικό είναι το αναλυτικό επιχειρησιακό πλάνο όπου θα περιγράφονται μετρήσιμοι στόχοι μετά από συγκεκριμένα βήματα.

Σ’ αυτήν την πορεία θα φανεί αν θα γίνει πραγματικότητα η θέση του Απόστολου Καλογιάννη για ένταξη της Λάρισας στον Εκθεσιακό Χάρτη της χώρας.

Παράλληλα, όμως, θα ξεκινήσει και η κοινωνική ζύμωση με τους φορείς της περιοχής, ώστε τα οφέλη να διαχυθούν στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Εκπρόσωποι τοπικών παραγωγικών φορέων που βρέθηκαν στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας φάνηκαν θετικά διακείμενοι με τη διοργάνωση της «Agro Thessaly», ενώ από την πλευρά της ΔΕΘ HELEXPO επισημάνθηκε πως σύντομα θα αναπτυχθεί διάλογος ώστε να πλαισιωθεί η Έκθεση από παράλληλες εκδηλώσεις που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο όλο εγχείρημα.

Πλέον το «στοίχημα» για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή είναι προφανές και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος…

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Επιστροφή επάνω