Αρχική » Ελλάδα » «Δεν αναιρείται προηγούμενη απόφαση»
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

«Δεν αναιρείται προηγούμενη απόφαση»

«Δεν αναιρείται προηγούμενη απόφαση»

Αρνείται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ότι με την πρόσφατη υπουργική του απόφαση, που «ξεκλειδώνει» την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός για το έργο εξόρυξης στη Χαλκιδική, αναιρεί προηγούμενη απόφαση του προκατόχου του Πάνου Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του υπουργείου (2/11/2016)» (σ.σ. επί υπουργίας Σκουρλέτη), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η Ελληνικός Χρυσός, ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση (15/7/2016) που προέβλεπε την επιστροφή του προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος» που αφορά τη «Μονάδα Μαντέμ Λάκκου».

Ακόμη, αναφέρει ότι το υπουργείο ενέκρινε τροποποιήσεις της βασικής μελέτης για το συνολικό υποέργο Σκουριών. «Ως τυπική απόρροια αυτού, η εταιρεία ενσωμάτωσε τροποποιήσεις στην επιμέρους μελέτη της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών». Αυτές εγκρίνει η απόφαση της 11/11/2016», συμπληρώνει.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι αυτονόητη η επιμονή του υπουργείου «στην τήρηση της νομιμότητας, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των συμβατικών υποχρεώσεων και των ισχυόντων κανόνων, που κάθε επενδυτής οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα και στο σύνολό τους».

Επιστροφή επάνω