Αρχική » Ελλάδα » ΕΙΝΑΠ κατά ΜΜΕ για τον τρόπο προβολής της περιπέτειας υγείας του Θ. Πλεύρη

ΕΙΝΑΠ κατά ΜΜΕ για τον τρόπο προβολής της περιπέτειας υγείας του Θ. Πλεύρη

ΕΙΝΑΠ κατά ΜΜΕ για τον τρόπο προβολής της περιπέτειας υγείας του Θ. Πλεύρη

(φωτο αρχείου)

Κατά μερίδας μέσων ενημέρωσης, για τον τρόπο προβολής της περιπέτειας της υγείας του Θάνου Πλεύρη, στρέφεται το δ.σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Η ΕΙΝΑΠ κατηγορεί γνωστό δημοσιογράφο ραδιοφωνικής εκπομπής της 15ης Νοεμβρίου ότι «συκοφαντούσε με αντιδεοντολογικό τρόπο συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία» και συμπληρώνει ότι αν είχε κάνει, ως όφειλε, στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα θα ήξερε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση «η αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική (χωρίς αυτό, βέβαια, να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία)».

Ακόμη, αναφέρεται και σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή της ίδιας ημέρας, στην οποία «επίσης γνωστός δημοσιογράφος επιδόθηκε σε ατεκμηρίωτη «ιατρική λαθολογία», ενώ είναι γνωστό πως καμία απολύτως χειρουργική επέμβαση δεν είναι τελείως ακίνδυνη και πάντα υπάρχει μικρός ή μεγαλύτερος κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών».

Αναφορικά με τα κακόβουλα σχόλια που ακούστηκαν, όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα υγείας του κ. Πλεύρη, η Ένωση παρατηρεί ότι «θα πρέπει όλοι να εύχονται ευοίωνη εξέλιξη και να συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, ανεξάρτητα από την κοινωνική – οικονομική κατάσταση, φυλή, ιθαγένεια ή πολιτική τοποθέτηση του οποιουδήποτε ασθενούς».

Τέλος, σημειώνει ότι «είναι απαράδεκτο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές να επιδίδονται σε «λάιφ στάιλ» κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, χωρίς μάλιστα την έγκριση των οικείων του».

«Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από όλα τα ΜΜΕ (διαδικτυακά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα) να τηρούν σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, έτσι ώστε να προστατεύεται ο σεβασμός προς τον ασθενή, πρώτα και κύρια, αλλά και να μην γίνεται εκμετάλλευση προς άγραν ακροαματικότητας ή προς προώθηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων», καταλήγει.

ΠΗΓΗ:

Επιστροφή επάνω