Ελλάδα » «Τιμάμε τον αγώνα του Πολυτεχνείου»
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

«Τιμάμε τον αγώνα του Πολυτεχνείου»

«Τιμάμε τον αγώνα του Πολυτεχνείου»

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ο λαός μας θα τιμήσει τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου με μια νέα πρόκληση: Αυτές ακριβώς τις μέρες, της μνήμης στους μεγάλους εκείνους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας που όρθωσε το ανάστημα ενάντια στη λαομίσητη φασιστική δικτατορία της χούντας των συνταγματαρχών και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών αφεντικών τους, ο ηγέτης των ΗΠΑ, Ομπάμα, έρχεται στην Αθήνα.

Πέρασαν 43 χρόνια, κι ωστόσο ο ξεσηκωμός και το σύνθημα των φοιτητών του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑ-ΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», εξακολουθεί να εμπνέει το λαό μας. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των μεταπολιτευτικών αστικών κυβερνήσεων να τον αμαυρώσουν και να σταματήσουν το γιορτασμό της επετείου του.

Παρά τη συκοφάντηση του ξεσηκωμού από την τότε ηγεσία του ΚΚΕ. Παρά το ότι αστικές δυνάμεις αλλά και ο πρόγονος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ εσωτερικού, δεν τον ήθελαν, έχοντας αποδεχτεί την λεγόμενη «φιλελευθεροποίηση» του Μαρκεζίνη. Το Νοέμβρη του 1973 ο λαός και η νεολαία μας έκφρασε μαχητικά το αντιφασιστικό, αντιιμπεριαλιστικό φρόνημά του ενάντια στην αμερικανοκίνητη δικτατορία των συνταγματαρχών. Η θαρραλέα εξέγερσή του ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό συνεχίζει να τροφοδοτεί με δύναμη και περιεχόμενο τους συνεχιζόμενους αγώνες του.

Η έλευση του Αμερικανού προέδρου δεν προμηνύει τίποτα το αισιόδοξο για τη χώρα μας. Ο κορυφαίος εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, έρχεται για να ασκήσει πιέσεις για μία σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την αμερικάνικη και ΝΑΤΟϊκή παρουσία στην Ελλάδα και στο Αιγαίο, με τον αμερικανορώσικο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με το Κυπριακό που βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, με την προσφυγική κρίση, με τις διαφορές της Ελλάδας με Βαλκάνιους γείτονές της (ονομασία ΠΓΔΜ, θέμα Τσάμηδων με την Αλβανία), με τα ζητήματα ενεργειακής εκμετάλλευσης και ενεργειακών οδών στα οποία εμπλέκεται ο εδαφικός και θαλάσσιος χώρος της Ελλάδας, με τα ζητήματα του χρέους της Ελλάδας και των «μεταρρυθμίσεων» της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν σημείο και του αμερικανογερμανικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, με θέματα προώθησης των αμερικάνικων μονοπωλιακών συμφε-ρόντων στην Ελλάδα.

Γνωρίζει ότι θα βρει εδώ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον εκλιπαρεί για μια «στήριξη» απέναντι στην ασφυκτική πίεση που δέχεται από τη Γερμανία και είναι «πρόθυμη» να του προσφέρει υπηρεσίες για την προώθηση των αμερικά-νικων σχεδίων στη χώρα μας και στη γύρω περιοχή. Μια υποτελής κυβέρνηση που μπορεί να την αξιοποιήσει για τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις του.

Σήμερα, ο λαός μας δέχεται κατάστηθα τη βαρβαρότητα τριών μνημονίων, που την υλοποίηση τους συνεχίζει η ψευτοαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ζει πιο βαριά τις συνέπειες της συνέχισης και του βαθέματος της εξάρτησης από τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Τα σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν κατ’ εντολή της ΕΕ και του ΔΝΤ, και εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και τελευταία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδήγησαν στη μεγαλύτερη μεταπολεμικά οικονομική συντριβή των εργατολαϊκών νοικοκυριών και της φτωχομεσαίας αγροτιάς, στην πρωτοφανή ανεργία, στη μετανάστευση των νέων, στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας, στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, στη σύνθλιψη των μισθών-μεροκάματων-συντάξεων, στην κατάσχεση της λαϊκής περιουσίας, στο ξεθεμελίωμα της Ασφάλισης, στη διάλυση της Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα ξένα μονοπώλια.

Οι αντιλαϊκές εξελίξεις στη χώρα μας σημειώνονται μέσα σε ένα διεθνές πλαίσιο όπου οι οξύτατοι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστι-κών δυνάμεων έχουν ανάψει πολεμικά μέτωπα στην περιοχή μας, δυναμώνουν την απειλή της διχοτομικής «λύσης» για την Κύπρο και τις ελληνοτουρκικές αντιθέσεις, που πυροδοτούνται και από τις συνεχείς τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν που αμφισβητούν τα υφιστάμενα σύνορα.

Οι πολεμικές αναφλέξεις που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμοί είναι η αιτία για το συνεχιζόμενο, τεράστιο κύμα προσφυγιάς. Χιλιάδες ξεριζωμένοι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, ζώντας στις άθλιες συνθήκες των απαράδεκτων καταυλισμών-γκέτο. Με οριακή σίτιση, υγιεινή και φροντίδα, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες της Ευρώπης που επιθυμούν να εγκατασταθούν.

Την ίδια στιγμή, η ΕΕ (στο όνομα της «ευέλικτης αλληλεγγύης») ορθώνει φράχτες και συρματοπλέγματα, καλλιεργώντας τα ξενοφοβικά, ρατσιστικά αντανακλαστικά στους λαούς και συμβάλλοντας στην άνοδο των ακροδεξιών και των νεοφασιστικών κομμάτων, απέναντι στη δυστυχία των προσφύγων και μεταναστών. Αυτή η πολιτική της ψεύτικης αλληλεγγύης ρίχνει νερό στο μύλο και φασιστικών οργανώσεων, όπως είναι η ναζιστική «Χρυσή Αυγή».

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί παρά να ανησυχεί γι” αυτήν τη δραστηριοποίηση του αμερικάνικου ιμπεριαλιστικού παράγοντα στην Ελλάδα. Δεν μπορεί παρά να εναντιώνεται στα σχέδια του. Και δεν ξεχνά. Το σύνθημα «ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ», πυρπολεί πάντα τις συνειδήσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σβήσουν απ’ τις μνήμες του λαού και της νεολαίας τις εγκληματικές ευθύνες των ΗΠΑ που έχτισαν και στήριξαν την τότε δικτατορία και προωθούν σήμερα τα νέα εγκληματικά τους σχέδια. Το σύνθημα αυτό πρέπει να ακουσθεί ξανά δυνατά στις διαδηλώσεις τιμής του Πο-λυτεχνείου και κατά των επικίνδυνων σχεδίων που έρχεται να προωθήσει ο ηγέτης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη χώρα μας.

Οι λαϊκοί αγώνες για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι ανάγκη να ενταθούν. Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική των αντιλαϊκών μέτρων και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, το μήνυμα του Πολυτεχνείου γίνεται επίκαιρο σαν κάλεσμα ξεσηκωμού των λαϊκών δυνάμεων σε ένα μαζικό αγώνα αντίστασης και αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΟΜΠΑΜΑ!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ

ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ-ΔΝΤ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ».

 

Διαβάστε επίσης: