Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Παρούσα στο ΔΩΛ
«ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Παρούσα στο ΔΩΛ

Παρούσα στο ΔΩΛ

Μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στη βλάχικη λαογραφία, Ιστορία και μουσικοχορευτική παράδοση, διοργάνωσαν από κοινού την Τρίτη (15/11) στο  Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από κοινού ο ΜΕΣ Αρμενίου «Άνθιμος Γαζής», ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Όσσας, ο ΜΕΣ Παραποτάμου «ο Προφήτης Ηλίας» και o Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναρίου.

vlachiki-paradosi-3

Την  εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος Λαρισαίων αλλά και από τα γύρω χωριά. Η βραδιά άρχισε με εισήγηση του κ. Μιχάλη Μαντέλα «Ποίοι είναι οι Βλάχοι» και τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά συγκροτήματα χορεύοντας χορούς του Ασπροποτάμου, του Μετσόβου, των Γρεβενών, των Γραμμουστιάνων, Βλάχικα με χάλκινα , των Αρβανιτόβλαχων και των Τζουμέρκων, συνοδευόμενα από πολυμελείς ορχήστρα, αποτελούμενη από κορυφαίους Βλάχους μουσικούς.

vlachiki-paradosi-2

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης , συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο  κ. Γιώργο Ντόντο, οι οποίοι μετά το τέλος της εκδήλωσης, συγχάρηκαν  τους διοργανωτές για την όμορφη βραδιά και την ευκαιρία που έδωσαν στον κόσμο να γνωρίσει την Ιστορία και τη μουσικοχορευτκή παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού.

vlachiki-paradosi-1

vlachiki-paradosi-5

Διαβάστε επίσης: