Αρχική » Παραπολιτικά » Ο Μάξιμος και η «μάχη της φέτας»

Ο Μάξιμος και η «μάχη της φέτας»

Ο Μάξιμος και η «μάχη της φέτας»

Στη Μπρατισλάβα, στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των χωρών-μελών της ΕΕ (COSAC), ο Μάξιμος έθεσε μετ” επιτάσεως το θέμα της προστασίας της φέτας και των ΠΟΠ στις εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την TTIP, τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, ο Χαρακόπουλος, τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία που υπάρχει για το θέμα στην Ελλάδα και κάλεσε το «καμπανάκι» της Βαλονίας για τη CETA, τη συμφωνία με τον Καναδά, να γίνει μάθημα. Μπορεί κανείς άλλος από τους παριστάμενους Έλληνες βουλευτές να μην έθεσε θέμα φέτας, ωστόσο, ο Μάξιμος βρήκε έναν απρόσμενο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Φιλανδού βουλευτή Jukka Kopra που είπε ότι «θα ήθελα και εγώ η φέτα να είναι μόνο ελληνική»!

Με κάθε ευκαιρία ο Λαρισαίος θέτει το ζήτημα της φέτας σε υψηλό επίπεδο. Έχει θέσει το ζήτημα στη Διάσκεψη της Ρίγας στην Επίτροπο Εμπορίου Μάλστρομ, αλλά και με επιστολές στο Γιούγκερ, τον Σουλτς και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο Χαρακόπουλος επισήμανε ότι δεν μπορεί με την ανοχή της ΕΕ να δημιουργούνται ΠΟΠ πολλών ταχυτήτων, άλλα πλήρους προστασίας, άλλα μερικής και άλλα καμίας προστασίας!

Απαντώντας στον Μάξιμο η πανελίστρια Susan George είπε ότι οι ΗΠΑ δέχονται προστασία μόλις στο 13% των ΠΟΠ.

Όταν ρώτησα τον Μάξιμο αν μετά από αυτά είναι αισιόδοξος, μου απήντησε: «εμείς σε κάθε περίπτωση πρέπει να θέτουμε το θέμα. Όσο περισσότερο μιλούμε για τη φέτα, οι συνομιλητές μας κατανοούν την σημασία που έχει για εμάς η προστασία της στις εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες. Προς το παρόν φαίνεται η εκλογή Τραμπ να παγώνει και τις διαπραγματεύσεις για την TTIP».

Επιστροφή επάνω