Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Φαρσάλων » Έναρξη τροφοδότησης της περιοχής των Φαρσάλων
ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Έναρξη τροφοδότησης της περιοχής των Φαρσάλων

Έναρξη τροφοδότησης της περιοχής των Φαρσάλων

H ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της τροφοδότησης της περιοχής των Φαρσάλων από το δίκτυο Φυσικού Αερίου.

Σήμερα 16/11/2016 πραγματοποιούνται από την ΕΠΑ Θεσσαλίας οι απαραίτητες εργασίες για την πλήρωση του δικτύου μέσης (2,7 χλμ) και χαμηλής (8,7 χλμ) πίεσης που έχουν  κατασκευαστεί για την εξυπηρέτηση περισσοτέρων των 300 οικιακών, εμπορικών καταναλωτών και δημοτικών κτιρίων, οι οποίοι έχουν ήδη συνάψει σύμβαση σύνδεσης και παροχής με το δίκτυο φυσικού αερίου. Εκ μέρους του ΔΕΣΦΑ έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες  εργασίες με  την κατασκευή του σημείου εισόδου στην πόλη.

Ήδη και εξ’ αιτίας του αυξημένου όγκου των αιτήσεων και την αποδοχή των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, η ΕΠΑ Θεσσαλίας κατασκεύασε επιπλέον 2,7 χλμ δικτύου χαμηλής πίεσης από τον αρχικό βασικό σχεδιασμό των 6 χλμ. Παράλληλα έχει εκφραστεί έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιους καταναλωτές για την τροφοδότηση θερμοκηπίων με παράλληλη παραγωγή ηλεκτρισμού ( μονάδες ΣΗΘΥΑ).

Η διείσδυση του φυσικού αερίου στην περιοχή των Φαρσάλων αναμένεται να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης καθώς η εναλλακτική χρήση του στον πρωτογενή τομέα μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην αγροτική παραγωγή ενώ το μειωμένο κόστος ενισχύει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, τους  επαγγελματίες και τους οικιακούς καταναλωτές που θα δουν το κόστος θέρμανσης να μειώνεται κατακόρυφα.

Η τιμή του φυσικού αερίου με την έναρξη της χειμερινής περιόδου είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσυνή και ειδικά κατά το μήνα Νοέμβριο του 2016, είναι μειωμένη  κατά 7%  σε σχέση με το Νοέμβριο του 2015, ενώ προσφέρει οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 44%.

Με την επικείμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο από 01/01/2017  για οικιακή χρήση, οι καταναλωτές θα έχουν επιπλέον όφελος κατά 5,5 λεπτά ανά Nm3 στη συνολική τιμή του, λαμβάνοντας υπόψη και την εξέλιξη των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών.

Στο αναφερόμενο πλαίσιο, οι πολίτες των Φαρσάλων που επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο Φυσικού αερίου, μπορούν να εξυπηρετούνται καθημερινά για αιτήσεις νέων συνδέσεων στον τηλεφωνικό αριθμό 11150.

Παράλληλα οι πελάτες που έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους με σκοπό την αεριοδότηση της παροχής τους θα πρέπει να ολοκληρώσουν, την υποβολή των απαιτούμενων μελετών και τεχνικών εκθέσεων από μηχανικό και τις διαδικασίες κατασκευής από αδειοδοτημένο εγκαταστάτη ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ενεργοποίησης με την εγκατάσταση του μετρητή.

Η ΕΠΑ Θεσσαλίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και συνεχή βελτίωση των ποιοτικών της υπηρεσιών. Γνώμονας της ο σεβασμός στην Άδεια, στη Σύμβαση Πώλησης με τη ΔΕΠΑ, στους Γενικούς Όρους Συναλλαγών, τις αποφάσεις της ΡΑΕ και της Πολιτείας oπως επίσης και η ασφάλεια των δικτύων της με τήρηση των κανονισμών ασφαλείας και προδιαγραφών κατασκευής και χρήσης του αερίου, τόσο αναφορικά με τα δίκτυα διανομής, όσο και με τον έλεγχο των εσωτερικών εγκαταστάσεων  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας στο τηλ: 11150 είναι διαθέσιμο από 08:00 – 16:00 Δευτέρα – Παρασκευή.

Επιστροφή επάνω