Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Εκπνέει η προθεσμία Σουλούκου προς Τάχο
ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

Εκπνέει η προθεσμία Σουλούκου προς Τάχο

Εκπνέει η προθεσμία Σουλούκου προς Τάχο

«Ζεστό» παραμένει το θέμα που έχει ανακύψει με την εκκίνηση διαδικασιών για δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τάχο, έχουν ξεπεράσει το όριο απουσιών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ξεκινήσει για τους κ.κ. Αλέξη Γεωργούλη και Άσπα Σουλούκου.

Σε ότι αφορά την κ. Σουλούκου είναι γνωστό πως από τη Δευτέρα έχει υποβάλλει εξώδικο με το οποίο ζητά «την τήρηση της νομιμότητας απέναντι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους καθώς και απέναντι στους επικεφαλής των παρατάξεων».

Παράλληλα, τονίζει πως δεν έχει λάβει – παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει – την επιστολή που απέστειλε ο κ. Τάχος προς την αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ προσθέτει πως «όλες οι απουσίες είναι δικαιολογημένες και αυτό το γνωρίζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου».

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοτική σύμβουλος θεωρεί πως η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί «πολιτική δίωξη για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015», καθώς τότε είναι γνωστό πως είχε διαφωνήσει με το «ΟΧΙ».

Πλέον, και σύμφωνα με όσα αναφέρει η κ. Σουλούκου στο εξώδικο, σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έχει θέσει για τη χορήγηση αφενός της επιστολής Τάχου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αφετέρου επισήμου αντιγράφου του καταλόγου με τους παρόντες και τους απόντες δημοτικούς συμβούλους κατά τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Μάλιστα, σε περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία η δημοτική σύμβουλος επιφυλάσσεται να προσφύγει στα Δικαστήρια.

Αναλυτικά, όλο το εξώδικό που έχει καταθέσει η Άσπα Σουλούκου:

ΕΞΩΔΙΚΟ

Διαβάστε επίσης: