Αρχική » Ελλάδα » Υπέρ της έκδοσης του εφοπλιστή Ι. Καραγιώργη
ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Υπέρ της έκδοσης του εφοπλιστή Ι. Καραγιώργη

Υπέρ της έκδοσης του εφοπλιστή Ι. Καραγιώργη

Υπέρ της έκδοσης στην Ολλανδία του εφοπλιστή Ιωάννη Καραγιώργη προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα που τον εκζητούν οι ολλανδικές αρχές, τάσσεται ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος.

Οι ολλανδικές αρχές έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιωάννη Καραγιώργη και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Το ένταλμα εκδόθηκε για τα  αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης. Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με δόλια πτώχευση γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος που είχε εξαγοράσει.

Ο Ιωάννης Καραγιώργης είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ελληνικές δικαστικές αρχές με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Παράλληλα, οι Έλληνες δικαστές έκαναν μερικώς δεκτό το αίτημα των ολλανδικών αρχών και τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης του  Ιωάννη  Καραγιώργη, μόνο για το αδίκημα της απάτης και όχι για τα υπόλοιπα άλλα δύο αδικήματα, ενώ επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι του εφοπλιστή υποστήριξαν ότι το αδίκημα για το οποίο εκδίδεται κακώς θεωρείται ως αδίκημα της απάτης, αφού πρόκειται για δόλια χρεοκοπία και εσφαλμένα το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Επιστροφή επάνω