Αρχική » Λάρισα » «Το Πολυτεχνείο δεν είναι απλά μία επέτειος…»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ»

«Το Πολυτεχνείο δεν είναι απλά μία επέτειος…»

«Το Πολυτεχνείο δεν είναι απλά μία επέτειος…»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λάρισας «Κων/νος Κούμας» ενόψει της συμπλήρωσης 43 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973:

«Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά όλων μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της ηρωικής νεολαίας κατά της χουντικής τυραννίας , το Νοέμβρη του 1973.

Το Πολυτεχνείο, δεν είναι, απλά, μια επέτειος. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Τα συνθήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και «Εθνική Ανεξαρτησία», σήμερα, 43 χρόνια από την εξέγερση ενάντια στον ολοκληρωτισμό των συνταγματαρχών, ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν συστηματικά την ελευθερία των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ηχούν  επίκαιρα και διαχρονικά.

Σήμερα που ο λαός μας συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές που τον οδηγούν στην εξαθλίωση, αντιμέτωπος με τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και Υγείας, τα διδάγματα του Πολυτεχνείου μάς δείχνουν πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεση των αγώνων στα χέρια του.  Να δώσει σκληρούς αγώνες για την παιδεία, για το εισόδημα, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά  δικαιώματα, για τις δημοκρατικές κατακτήσεις  που αμφισβητούνται με βίαιο τρόπο.

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων με συνέπεια περιφρουρούμε τη δημοκρατία και το αγαθό της δημοσίας παιδείας. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας εμπνέει και μας καθοδηγεί.

Το Πολυτεχνείο ζει. Ζει μέσα στις καρδιές όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό για το οποίο αξίζει να αγωνίζεται κανείς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς   να συμμετάσχουν  στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 5:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία, που συνδιοργανώνουν  ο Δήμος Λαρισαίων και οι Φορείς του Νομού για να τιμήσουν τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Επιστροφή επάνω