Αρχική » Λάρισα » «Θεσμός» το Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Καινοτομία

«Θεσμός» το Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Καινοτομία

«Θεσμός» το Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Καινοτομία

Ως κορυφαίο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς και θεσμός που αγκαλιάζει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα τείνει να εξελιχθεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο, με Διεθνή Συμμετοχή, για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την  Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας  (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ το συνέδριο διεξήχθη με την υποστήριξη του Συλλόγου καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ν. Λάρισας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Στο συνέδριο, που αποτέλεσε μια πραγματική γιορτή της εκπαίδευσης, περίπου 1.400 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 380 εργασίες (εισηγήσεις και εργαστήρια) εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας όλων των ειδικοτήτων από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ εκλεκτοί ακαδημαϊκοί από πανεπιστήμια του εξωτερικού είχαν προσκληθεί και πραγματοποίησαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα. Όλες οι εργασίες είχαν εγκριθεί μετά από «τυφλή» διαδικασία κρίσης, στην οποία συμμετείχε σώμα 900 κριτών όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

ekpaideftiki-kainotomia-1

Όλα αυτά συνηγορούν στο γεγονός ότι η συμβολή του συνεδρίου αυτού στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι σημαντική. Η έντονη και ελπιδοφόρος παρουσία των εκπαιδευτικών με διάφορους τρόπους στο συνέδριο αυτό, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εκπαιδευτικοί αγαπούνε αυτό που κάνουνε, και ενδιαφέρονται για την επιστήμη και τη δουλειά τους την οποία υπηρετούνε με όλες τους τις δυνάμεις. Επιπρόσθετα, η μαζική παρουσία πολλών εκπαιδευτικών από κάθε γωνιά της Ελλάδας βοήθησε στην οικονομική τόνωση της πόλης της Λάρισας (ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης κλπ.) καθώς και στην προβολή της πόλης με τα αξιοθέατά της στο πανελλήνιο.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς καθώς και τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του συνεδρίου, οι οποίοι βοήθησαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση και στην επιτυχία του».

Χορηγός επικοινωνίας του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με Διεθνή Συμμετοχή, για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ήταν η larissanet

Επιστροφή επάνω