Αρχική » Λάρισα » ΣΥΝΕΚ Λάρισας κατά της επίσκεψης Ομπάμα

ΣΥΝΕΚ Λάρισας κατά της επίσκεψης Ομπάμα

ΣΥΝΕΚ Λάρισας κατά της επίσκεψης Ομπάμα

Σε ανακοίνωση των «Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων» Λάρισας για την επίσκεψη Ομπάμα επισημαίνονται τα εξής:

«Η επίσκεψη του Αμερικάνου προέδρου στην Ελλάδα συνδέεται με τη προώθηση αμερικανικών οικονομικών στρατιωτικών συμφερόντων στην περιοχή και αξιοποιείται από την κυβέρνηση στα πλαίσια των διεθνών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ) και των αντιθέσεων (ΗΠΑ- Γερμανίας) για το ζήτημα του χρέους και το ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη αυτή συμπίπτει χρονικά με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, και συμβολικά αποτελεί πρόκληση για το αντιιμπεριαλιστικό φρόνημα του ελληνικού λαού.

Ανεξάρτητα όμως της χρονικής ταύτισης της επίσκεψης με την επέτειο, το κύριο είναι να εκφραστεί από τον ελληνικό λαό η αντίθεση με τη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τόσο στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία, όσο και στην αποσταθεροποιημένη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η πολιτική αυτή των ανοικτών και καλυμμένων στρατιωτικών επεμβάσεων διαλύει κράτη, γεννάει πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση και προσφυγιά. Είναι καθήκον όλων να αντιταχθούν στις πολιτικές αυτές που ρημάζουν τους λαούς και σπέρνουν το θάνατο στην περιοχή μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις πολιτικές αυτές που στρέφονται ενάντια στα πιο ζωτικά συμφέροντα των λαών.

Ιδιαίτερα καλούμε τους συναδέλφους να αναπτύξουν δραστηριότητες μέσα στα σχολεία που θα αναδεικνύουν τις αιτίες που γεννούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την αναγκαιότητα για την πιο πλατιά αντιπολεμική – φιλειρηνική συσπείρωση των λαών, ενάντια στη βαρβαρότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην πικετοφορία ενάντια στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα   που διοργανώνει η τοπική Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας  στις 6μμ σήμερα το απόγευμα μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο».

Επιστροφή επάνω