Αρχική » Λάρισα » Συγκέντρωση στην Πλ. Ταχυδρομείου για το Πολυτεχνείο

Συγκέντρωση στην Πλ. Ταχυδρομείου για το Πολυτεχνείο

Συγκέντρωση στην Πλ. Ταχυδρομείου για το Πολυτεχνείο

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση για την 43η Επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ., στην Πλατεία Ταχυδρομείου απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αναλυτικά, στις δηλώσεις επισημάνθηκαν τα εξής:

«Μετά από σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με την συμμετοχή της ΕΟΑΣΝΛ, επιτροπών αγώνα σπουδαστών από τις σχολές του ΤΕΙ, αλλά και εκπροσώπων μαθητικών συμβουλίων, της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), της Ενωσης Γονέων Δ. Λάρισας, της ΕΕΔΥΕ, εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε και φέτος, αγωνιστική συγκέντρωση με αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό, αντιπολεμικό πλαίσιο πάλης, για την 43η επέτειο από την εξέγερση της νεολαίας και το λαού στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στην στρατιωτικοφασιστική δικτατορία που επέβαλαν η αστική τάξη της χώρας μας, με τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ, στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Στις σημερινές συνθήκες, που συνεχίζεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση, η αντιλαική επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ, μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών, το περιεχόμενο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, βρίσκει την έκφρασή του στους εργατικούς, λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες του σήμερα, ενάντια στις αντιλαϊκές συνέπειες της κρίσης, των πολιτικών της κυβέρνησης, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, ενάντια στα μονοπώλια, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τις κρίσεις, την ανεργία, τη φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την προσφυγιά και τον φασισμό, για να μπορεί ο λαός μας και όλοι λαοί να ζουν στον τόπο τους και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Με την κοινή συγκέντρωση που συνδιοργανώνουμε την Πέμπτη 17/11, στις 6 μ.μ, στην Πλατεία Ταχυδρομείου, για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τιμάμε έμπρακτα τους τότε πρωταγωνιστές, τα θύματα της 7χρονης στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας στο Πολυτεχνείο, αλλά και σε όλη την διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα του λαού μας,  δίνουμε απάντηση-καταδίκης στην κατάπτυστη και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να απαγορεύσει τις λαικές διαδηλώσεις που θα γίνουν απόψε ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με την οποία δείχνει ακόμα πιο καθαρά ότι είναι με τους ιμπεριαλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ τον λαό τον βλέπει ως εχθρό.

Με την ευκαιρία καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, να πάρουν μέρος στην διαδήλωση που οργανώνει απόψε στις 6 μ.μ, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ), μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο (πεζόδρομος Βενιζέλου).

Ταυτόχρονα με την συγκέντρωσή μας, δίνουμε συνέχεια στα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν από 530 εργατικά συνδικάτα στις 17/10 για τις ΣΣΕ, στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στις 2 Νοέμβρη στη Λάρισα, ενάντια στην ανεργία και για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, στα συλλαλητήρια των συνταξιούχων, των φοιτητών και των μαθητών.

Ειδικά σήμερα, που επιχειρείται στο όνομα της «Αριστερής» Κυβέρνησης, η υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις του Κεφαλαίου για ζωή και δουλειά με άθλιους μισθούς, χωρίς ΣΣΕ και εργασιακά δικαιώματα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς παροχές υγείας και πρόνοιας, με συντάξεις πείνας, χρειάζεται πιο μαχητικά να δοθεί ταξική απάντηση από τους εργάτες και τη νεολαία. Με μαζικοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των λαϊκών επιτροπών, με οδηγό την προετοιμασία των απεργιών στις 24/11 στο δημόσιο και στις 8/12 στον ιδιωτικό τομέα, κόντρα στις ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, να κάνουμε βήματα για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ειδικά σήμερα που ΝΑΤΟ και Ε.Ε, από τη μια βομβαρδίζουν λαούς και χώρες και από την άλλη έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες παιδιά, πρέπει να δυναμώσει το κίνημα σύγκρουσης και απειθαρχίας με την ΕΕ και τις συνθήκες της (Σένγκεν, Δουβλίνου) που όσους πρόσφυγες δεν σκυλοπνίξουν, τους προορίζουν για τζάμπα εργατικά χέρια στις πολυεθνικές τους. Αυτή η πολιτική είναι που εκθρέφει τον φασισμό και τον ρατσισμό, την Χρυσή Αυγή. Αυτή η πολιτική είναι που εξέθρεψε και στήριξε την Χούντα.

Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων».

Επιστροφή επάνω