Αρχική » Πολιτισμός » «Μεταξύ σοβαρού και αστείου»
"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ..."

«Μεταξύ σοβαρού και αστείου»

«Μεταξύ σοβαρού και αστείου»

Δέκα εξαιρετικά λαϊκά τραγούδια περιλαμβάνει το cd «Μεταξύ σοβαρού και αστείου» του Αποστόλη Σακκά που πρωτοπαρουσιάζει η larissanet. Είναι το δεύτερο cd του δημιουργού, το πρώτο «Μουσικώς σκεπτόμενοι» κυκλοφόρησε το 2004.

Ο Αποστόλης Σακκάς διδάσκει μπουζούκι σε Ωδείο, ενώ συνεργάστηκε με πολλά μεγάλα ονόματα τις τελευταίες δεκαετίες (Χατζηνάσιος, Κατσαρός, Μακεδόνας, Ασλανίδου κ.ά.).

«Ο κόσμος ακούει

το σωστό τραγούδι…|

Μιλώντας στη larissanet για τη νέα του δισκογραφική δουλειά, τονίζει πως «είναι μία τρέλα», «όλοι οι φίλοι μουσικοί με βοήθησαν αφιλοκερδώς». Όσο για τη δουλειά των μουσικών στα χρόνια της ύφεσης είναι αφοπλιστικός: «Παίζουμε για τη φανέλα…» θα μας πει. Ωστόσο, υπάρχει και μία αισιόδοξη νότα καθώς «ο κόσμος αρχίζει να έχει σωστή κρίση μέσα στην κρίση, διαλέγει και ακούει το σωστό τραγούδι…».

sakkasΣτο νέο cd τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Μάκης Σεβίλογλου, Χριστίνα Μιχαλάκη, Φανή Μπαρμπή, Λίνα Νούτσου και Αποστόλης Σακκάς.

Οι μουσικοί που έπαιξαν στο cd είναι οι Δήμητρα Καλλιάρα (κονάκι), Γιάννης Σούλτης (βιολί), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα κλασική – ακουστική), Χρήστος Κιτσόπουλος (φλογέρα), Στέφανος Γεωργίου (βιολί), Κώστας Αρσένης (κόντρα μπάσο), Γιώργος Μίγκας (πιάνο – keyboards), Αποστόλης Σακκάς (μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά και ούτι) και Σωτήρης Ντόντος (ακουστική κιθάρα).

Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν ο Αποστόλης Σακκάς και η Μαρία Μουτσάκη. Ειδικότερα, ο Απ. Σακκάς υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών «Ο γιος του Μπάμπη», «Θύμησες», «Άσε τη μαμά σου», «Αχ! Παππού μου» και «Κακές παρέες» (μαζί με την Μαρία Μουτσάκη. Τα άλλα μισά τραγούδια «Κάτω απ’ την Ακρόπολη», Το πετροκάραβο», «Τα σύνορα», «Γεννήθηκα μια Κυριακή» και «Η ζάχαρη» είναι της Μαρίας Μουτσάκη.

Η ηχογράφηση έγινε στο Pink Studios και ενορχήστρωση παραγωγή είναι του Γιώργου Μίγκα.

Τα σκίτσα που κοσμούν τα εξώφυλλα και τους στίχους στο δίσκο είναι του Κουρσό (Αποστόλης Κουρσοβίτης).

Μία προσεγμένη δισκογραφική δουλειά που αξίζει να ακούσουμε…

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Επιστροφή επάνω