Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » «Κοπανατζήδες», επιστολές και εξώδικα!
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Κοπανατζήδες», επιστολές και εξώδικα!

«Κοπανατζήδες», επιστολές και εξώδικα!

Σε αργία κινδυνεύουν να τεθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λαρισαίων Αλέξης Γεωργούλης (ηθοποιός) και Άσπα Σουλούκου (δικηγόρος) μετά την απόφαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρη Τάχου να αποστείλει επιστολές στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας για τις αλλεπάλληλες απουσίες τους από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας.

Η διαδικασία ξεκίνησε περίπου πριν από έναν χρόνο, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μετά τις συστάσεις στο δημοφιλή ηθοποιό και δημοτικό σύμβουλο Αλέξη Γεωργούλη, εκλεγμένος με τη δημοτική παράταξη «Λάρισα Πόλη του Αύριο», έστειλε την πρώτη επιστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πριν από έναν μήνα εστάλη και δεύτερη επιστολή στην αρμόδια επιτροπή για τη δημοτική σύμβουλο και δικηγόρο Άσπα Σουλούκου, η οποία εξελέγη με τη δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» της νυν δημοτικής αρχής Καλογιάννη.

Μιλώντας στη larissanet.gr ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος δήλωσε πως οι δύο σύμβουλοι επικαλέστηκαν  επαγγελματικές υποχρεώσεις για τις απουσίες τους. «Πάντα υπάρχει μία ανοχή και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, αλλά πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες, τους νόμους και τους θεσμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τάχος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην περίπτωση που παραιτηθούν ή κηρυχθούν έκπτωτοι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι εξελέγησαν στις πρώτες θέσεις των παρατάξεών τους, τότε τον Αλέξη Γεωργούλη θα διαδεχθεί η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Κοττάκου και την Άσπα Σουλούκου ο Κοσμάς Γιαννακόπουλος.

Όμως, η διαδικασία έχει πολύ δρόμο, καθώς οι δύο σύμβουλοι θα πρέπει να κληθούν αρχικά σε απολογία στην αρμόδια Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μετά να συνεδριάσει το Πειθαρχικό το οποίο θα αποφασίσει για την ποινή.

Άγνωστη παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο Αλέξης Γεωργούλης, εάν παραιτηθεί ή υπερασπιστεί στην αρμόδια επιτροπή τη θέση του με τη δικαιολογία των επαγγελματικών του υποχρεώσεων σε Αθήνα και εξωτερικό.

Τέλος η δικηγόρος Άσπα Σουλούκου απάντησε με ένα σκληρό εξώδικο στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον οποίο και είχε ενημερώσει για τις απουσίες της λόγω υποχρεώσεων σε δίκες κ.ά.

Εν αναμονή εξελίξεων…

Επιστροφή επάνω