Αθλητισμός » «Συγγνώμη για το φασιστικό πανό»
Η ΕΠΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ

«Συγγνώμη για το φασιστικό πανό»

«Συγγνώμη για το φασιστικό πανό»

Να καταδικάσει τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Βοσνία έσπευσε ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ.

Ο Γιάννης Δρόσος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Βοσνίας, Ελβεντίν Μπέγκιτς, στην οποία του ζητάει συγγνώμη για όσα έλαβαν χώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ χαρακτηρίζει «αηδιαστικό και φασιστικό» το περιεχόμενο των πανό που βγήκαν στο γήπεδο.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Δρόσου:

«Κύριο Ελβεντίν Μπέγκιτς

Πρόεδρο

Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Αθήνα, 14/11/2016

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Με την ιδιότητα του Προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και προσωπικώς, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω την μεγάλη μου λύπη για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με αηδιαστικό και φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη. Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.

Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία και όλοι μας θα πράξουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης .

Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας σας γι’ αυτήν την μισαλλόδοξη ενέργεια».

Διαβάστε επίσης: