Θέσεις εργασίας » ΟΑΕΔ: Σήμερα ανακοινώνεται πρόγραμμα για 10.000 ανέργους
ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

ΟΑΕΔ: Σήμερα ανακοινώνεται πρόγραμμα για 10.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Σήμερα ανακοινώνεται πρόγραμμα για 10.000 ανέργους

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας 30 – 49, από τον ΟΑΕΔ, όπως αποκάλυψε η Διοικήτρια του Οργανισμού, την προηγουμένη Παρασκευή, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βόλο.

Το πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων, μέσω επιδότησης της απασχόλησης (κάλυψη μέρος του μισθού και πιθανά και ασφαλιστικών εισφορών) με στόχο την απορρόφηση από τις επιχειρήσεις 10.000 ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ.

Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι να απορροφηθούν κυρίως μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι είναι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών. Ωστόσο σε περίπτωση που οι θέσεις δεν καλυφθούν από αυτούς, οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και ανέργους, οι οποίοι έχουν παραμείνει μικρότερο διάστημα εκτός αγοράς εργασίας.

Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται για την πρόσληψη τους, ενώ θα δεσμεύονται για την παροχή πλήρους απασχόλησης, τουλάχιστον για 12 μήνες. Μετά το πέρας του 12μηνου, οι επιχειρήσεις δεν θα είναι αναγκασμένες να διατηρούν τις θέσεις εργασίας, όπως συμβαίνει με άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΕΔ, θα δώσει μεγαλύτερο κίνητρο σε μικρές κυρίως επιχειρήσεις, αφού δεν δημιουργεί δεσμεύσεις μετά την ολόκληρωση του προγράμματος, στις οποίες δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν, λόγω οικονομικής στενότητας.

Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να επιλέξουν μέχρι 10 ανέργους από τις σχετικές λίστες του μητρώου του ΟΑΕΔ.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Διαβάστε επίσης: