Ελλάδα » Αντιπαράθεση Γεννηματά και Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ

Αντιπαράθεση Γεννηματά και Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ

Αντιπαράθεση Γεννηματά και Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ

Εσωκομματική σύγκρουση μεταξύ της νυν προέδρου Φώφης Γεννηματά και του προκατόχου της Ευάγγελου Βενιζέλου ξέσπασε χθες στο ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ., ενώ διαφοροποιήσεις εκφράστηκαν και σχετικά με τη θέση του κόμματος για την άμεση προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των Κεντρικών Πολιτικών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, όπου η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά τάχθηκε υπέρ της τήρησης ίσων αποστάσεων από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για πρόσωπα που επιχειρούν να «προϋπαντήσουν» τη Ν.Δ. «Η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία με διακριτό ρόλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., ενοχλεί» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε σε οξύ τόνο: «Ενοχλεί συγκεκριμένα συμφέροντα και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους και το αποδεικνύουν καθημερινά με απροκάλυπτες επιθέσεις». «Είναι χαρακτηριστικό ότι -καθόλου κατά σύμπτωση- σε αυτές τις επιθέσεις πρωταγωνιστούν οι ίδιοι που αφού έσπευσαν το 2014 να προϋπαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα σπεύδουν να προϋπαντήσουν τη Ν.Δ.» είπε η κα Γεννηματά.

Απαντώντας στην κα Γεννηματά ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε κατά της πολιτικής των «ίσων αποστάσεων» και των «συμψηφισμών».

Δήλωσε, μάλιστα, ότι η «αυτονομία της δημοκρατικής παράταξης διασφαλίζεται με τον καθαρό προγραμματικό λόγο». Ο κ. Βενιζέλος πήρε αποστάσεις όμως και από τον γραμματέα του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη και τον βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη που τάχθηκαν κατά της άμεσης προκήρυξης εκλογών. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να μη θολώνει το μήνυμα που εκπέμπει και ζήτησε να γίνεται ξεκάθαρο στις τοποθετήσεις ότι «χρειάζονται εκλογές και νέα Βουλή για να υπάρξει πολιτική λύση για τη χώρα».

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. Μια ενδεχόμενη εναλλαγή του αριστερού λαϊκισμού με τη δεξιά παλινόρθωση δεν αποτελεί λύση» είχε τονίσει από την πλευρά του ο κ. Σκανδαλίδης.

ΠΗΓΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαβάστε επίσης: