Αρχική » Λάρισα » «Κοίταμε ένα λεπτό στα μάτια»

«Κοίταμε ένα λεπτό στα μάτια»

Η παγκόσμια εθελοντική δράση των Artivistas στη Λάρισα
«Κοίταμε ένα λεπτό στα μάτια»

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Μερσίνα Τσαντοπούλου

«Share 1 Minute Eye Contact» (Κοίταμε ένα λεπτό στα μάτια) είναι η παγκόσμια εθελοντική δράση των  Artivistas, που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στην Λάρισα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν  ραντεβού στην Πλατεία Ταχυδρομείου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εθελοντών των Artivistas, οι οποίοι για δεύτερη συνεχή χρονιά ζήτησαν να τους κοιτάξουν ένα λεπτό στα μάτια.

artivistas-3     Η δράση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο και σε 160 πόλεις σε όλο το κόσμο. Αποτελεί πείραμα των «The Liberators Internation», των οποίων τα μέλη είναι διασκορπισμένα ανά τον κόσμο και οι οποίοι έχουν σαν αποστολή τους την ανάπτυξη δράσεων που μας επιτρέπουν να δούμε πίσω από τις διαφορές που μας χωρίζουν και  κρύβουν τη αγάπη και την ανθρωπιά. Το «Share 1 Minute Eye Contact» προσκαλεί περαστικούς, αγνώστους μεταξύ τους, να μοιραστούν ενός λεπτού οπτική επαφή, απαντώντας στο «που έχει χαθεί η ανθρωπότητα».

artivistas-2    Οι Λαρισαίοι διοργανωτές Artivistas είναι μία ομάδα εθελοντών που πραγματοποιεί συμμετοχικές δράσεις και εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου και σκοπό έχει όχι μόνο να ευαισθητοποιήσει το κόσμο απέναντι σε προβλήματα και δυσκολίες, που εμφανίζονται σε κάθε τοπική κοινότητα, αλλά πάνω απ’ όλα να προσπαθούν να πράξουν προκειμένου οι ίδιοι να γίνουν το ζωντανό παράδειγμα της αλλαγής που θέλουν να δούνε στο κόσμο, θέλοντας να παρασύρουν και τους γύρω τους προς την κατεύθυνση αυτή.

artivistas-1    Έτσι και φέτος, έγινε κομμάτι μιας παγκόσμιας εκδήλωσης και βοήθησε  σε μια ειρηνική και ανθρώπινη δράση που στόχο έχει να φέρει τα βλέμματα και τις καρδιές των συμπολιτών μας πιο κοντά. Ότι πιο απλό και ανθρώπινο…

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Επιστροφή επάνω