Αρχική » Λάρισα » Κερδισμένοι και χαμένοι Αντιδήμαρχοι
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΣΩΝ

Κερδισμένοι και χαμένοι Αντιδήμαρχοι

Κερδισμένοι και χαμένοι Αντιδήμαρχοι

Αλλαγές, όπως το είχε προαναγγείλει άλλωστε, στις θέσεις των αντιδημάρχων πραγματοποίησε ο Απόστολος Καλογιάννης και όπως είναι φυσικό νέα δεδομένα δημιουργούνται στην Ίωνος Δραγούμη, αφού πρόσωπα έφυγαν και άλλα ήρθαν, ενώ και αρμοδιότητες άλλαξαν χέρια σε μια λογική ανακατέματος της τράπουλας αλλά και επιδιόρθωσης αδυναμιών που παρατηρήθηκαν τα πρώτα δυο χρόνια της θητείας του νέου δημάρχου.

Γιώργος Σούλτης, Πάνος Σάπκας, Παναγιώτης Νταής, Δημήτρης Δεληγιάννης και Δημήτρης Μαβίδης παρέμειναν στη θέση τους, αποτελώντας πλέον μια σφιχτή ομάδα δίπλα στον δήμαρχο Λαρισαίων. Περνώντας ο καιρός, και οδεύοντας προς τις επόμενες εκλογές, θα είναι έκπληξη αν αλλάξουν και στο μέλλον, συνυπολογίζοντας κανείς και το βάθος του πάγκου της δημοτικής παράταξης που διοικεί το δήμο Λαρισαίων.

Η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον Γιώργο Σούλτη και τον Παναγιώτη Νταή ωστόσο, δημιουργεί κάποιες απορίες. Αρκετοί είναι εκείνοι που, βλέποντας τις ανακοινώσεις Καλογιάννη, σχολίασαν πως «ανήκουν στην κατηγορία των χαμένων, ανεξαρτήτως αν διατήρησαν τη θέση των αντιδημάρχων».

Η είσοδος των Απόστολου Σουρλατζή, Θάνου Αδαμόπουλου και Γιώργου Ζαούτσου, εκτός από «φρεσκάδα», δίνει και πολιτικές ανάσες στον Απόστολο Καλογιάννη, αφού ο καθένας εξ αυτών, διατηρεί και μια διαφορετική πολιτική γραμμή, ενισχύοντας έτσι τον χαρακτήρα της «Συμπαράταξης».

«Πρόβλημα» φαίνεται να δημιουργείται με την απομάκρυνση του Αλέξη Μπατζιανούλη, ο οποίος «έτρεξε» πολλά θέματα στον τομέα του και συνδέεται προσωπικά με πολλά χρόνια κοινής πορείας με τον δήμαρχο Λαρισαίων. Αν και οι συνεργάτες του Απόστολου Καλογιάννη επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα ωστόσο όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για πικρία του πρώην αντιδημάρχου. Ο ίδιος πάντως δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο.

Τέλος, εμφανής η απουσία γυναίκας στο ηγετικό σχήμα διοίκησης του δήμου Λαρισαίων. Όπως σχολίαζε και άνθρωπος που γνωρίζει τις ισορροπίες εντός της δημοτικής ομάδας Καλογιάννη, «η Βαγενά και η Σουλούκου φρόντισαν να καούν μόνες τους…»

Λ.Π.

 

Επιστροφή επάνω