Αρχική » Λάρισα » Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Λάρισας
ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Λάρισας

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Λάρισας

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις σε ότι αφορά τα πρόσωπα ήταν οι ανακοινώσεις του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη σχετικά με το νέο σχήμα των αντιδημάρχων.

Παράλληλα, σημαντικές είναι οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στην δομή των αντιδημαρχιών, ενώ καταργήθηκε η αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας.

antidimarchoi-2

antidimarchoi-1

Αναλυτικά, το νέο σχήμα αντιδημάρχων είναι το εξής:

Γιώργος Σούλτης: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Υποδομών – Πολιτικής Προστασίας και Αναπληρωτής Δήμαρχος

Παναγιώτης Νταής: Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης

Δημήτρης Μαβίδης: Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης

Θάνος Αδαμόπουλος: Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Δημήτρης Δεληγιάννης: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας

Απόστολος Σουρλαντζής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Πάνος Σάπκας: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών

Γιώργος Ζαούτσος: Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αμαξοστασίου

Πλέον, τον κύκλο της θητείας τους στις Αντιδημαρχίες ολοκλήρωσαν οι Αλέξανδρος Μπατζανούλης, Δέσποινα Αράπκουλε και Νίκος Καλτσάς.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές δομικού χαρακτήρα:

  • Η μέχρι πρότινος Αντιδημαρχία Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Υποδομών σπάει στα δύο με τους κ.κ. Σούλτη και Μαβίδη να έχουν αναλάβει τα επιμέρους καθήκοντα.

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη αλλαγή ο κ. Καλογιάννης επισήμανε πως «στον τομέα των Υποδομών που αναλαμβάνει ο κ. Σούλτης η πόλη έχει μπροστά της σημαντικά έργα, όπως το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και της μετατροπής σε συγκεκριμένα έργα των διαθεσίμων που έχει αυτή τη στιγμή ο Δήμος Λαρισαίος.

Την Πολεοδομία διατηρεί ο κ. Μαβίδης με άμεσες προτεραιότητες την απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, όπως και το ζήτημα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης».

  • Η μέχρι πρότινος Αντιδημαρχία Οικονομικών, Τοπικής – Αγροτικής Οικονομίας σπάει σε Αντιδημαρχία Οικονομικών με αντιδήμαρχο τον Θάνο Αδαμόπουλο και Αντιδημαρχία Οικονομίας και Ανάπτυξης με αντιδήμαρχο τον Παναγιώτη Νταή.

Ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε πως μέχρι τον Μάρτιο θα διατηρήσει τον τομέα του Προϋπολογισμού ο κ. Νταής, ενώ αναφέρθηκε και στο «άνοιγμα» της Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Σχετικά με την κατάργηση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας ο δήμαρχος επισήμανε πως υπάρχει σκέψη για ίδρυση Οργανισμού Νεολαίας.

Από τις δηλώσεις του κ. Καλογιάννη ξεχωρίζουν τα παρακάτω σημεία:

  • Αλλαγές πριν τα Χριστούγεννα στη διάρθρωση των Υπηρεσιών του Δήμου καθώς θα τεθεί σε ισχύ ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας.

Το σχέδιο θα δοθεί σε διαβούλευση το προσεχές διάστημα, ενώ θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  • Μετά την επιστροφή του δημάρχου Λαρισαίων από το προσεχές ταξίδι του στο Εξωτερικό θα οριστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα έχουν το δικαίωμα υπογραφής.
  • Τέλος Φεβρουαρίου – Αρχές Μαρτίου θα ανακοινωθούν αλλαγές στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Λαρισαίων.

(Τελευταία ενημέρωση 12.02)

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνονται τα εξής:

«Τις δομικές αλλαγές στα θεματικά αντικείμενα των αντιδημαρχιών του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και τα  πρόσωπα που αναλαμβάνουν καθήκοντα αντιδημάρχων ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης, οι αλλαγές στη δομή ορισμένων  αντιδημαρχιών σχετίζονται με την υλοποίηση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, για τα επόμενο χρονικό διάστημα και για τη δουλειά που έχουμε να υλοποιήσουμε. Έχει διαπιστωθεί από το προηγούμενο διάστημα ότι, με βάση τον προγραμματισμό μας, πρέπει να ενισχυθούν κάποιοι τομείς κάτι που θα επιτευχθεί με το «σπάσιμο» κάποιων ατιδημαρχιών.

Οι αποφάσεις, έχουν σχέση με το σημαντικό έργο που έχει δρομολογηθεί για υλοποίηση το 2017 και το 2018. Έτσι, η Αντιδημαρχία Υποδομών, Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης, «σπάει» σε δυο αντιδημαρχίες: την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας και την Αντιδημαρχία Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξής.

Και στους δυο αυτούς τομείς, έχουμε μπροστά μας ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων θα ασχοληθεί με την υλοποίηση των παρεμβάσεων για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση, που θα υλοποιηθούν μέσω ΕΣΠΑ καθώς και την υλοποίηση έργων που θα χρηματοδοτηθούν απο τα χρήματα του Δήμου, μια και είναι πλέον γνωστή η ισχυρή οικονομική θέση του Δήμου.

Επίσης, η Αντιδημαρχία Πολεοδομίας θα κληθεί να διαχειριστεί απρόσκοπτα δυο σημαντικά ζητήματα, που δεν είναι άλλο από την απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου, μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο, αλλά και η διαχείριση των δεσμευμένων χώρων του Δήμου που σχετίζεται με τους κοινόχρηστους χώρους.

Η δεύτερη σημαντική δομική αλλαγή, σχετίζεται με το σπάσιμο της αντιδημαρχίας Οικονομικών  – Τοπικής και Αγροτικής Οικονομίας, από την οποία προκύπτουν η Αντιδημαρχία Οικονομικών και  η Αντιδημαρχία Οικονομίας και Ανάπτυξης. Για τη συγκεκριμένη Αντιδημαρχία, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση θα εμπλακεί στα ζητήματα της ανάπτυξης, της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας και γι αυτό κρίθηκε αναγκαία η θέσπιση της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, η αναγκαιότητα των δομικών αλλαγών, οδήγησε στην απόφαση για κατάργηση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας. Ωστόσο ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως υπάρχει σκέψη για τη σύσταση Οργανισμού Νεολαίας.

Με βάση τα παραπάνω το σχήμα των αντιδημάρχων του Δήμου Λαρισαίων, διαμορφώνεται ως εξής

Σούλτης Γιώργος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Υποδομών – Πολιτικής Προστασίας

Αναπληρωτής Δήμαρχος

 

Νταής Παναγιώτης

Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης

 

Μαβίδης Δημήτριος

Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης

 

Αδαμόπουλος Θάνος

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

 

Δεληγιάννης Δημήτρης

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας

 

Σουρλαντζής Απόστολος

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

 

Σάπκας Παναγιώτης

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών

 

Ζαούτσος Γιώργος

Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αμαξοστασίου

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης, ανακοίνωσε ότι μετά την επιστροφή του από την Κίνα, όπου θα μιλήσει, μετά από σχετική πρόσκληση της UNESCO, στο Διεθνές Συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου για τις “Πόλεις που Μαθαίνουν», θα οριστούν εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με δικαίωμα υπογραφής για σειρά τομέων του Δήμου.

Αλλαγές προανήγγειλε ο δήμαρχος και στις δημοτικές επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, οι οποίοι τοποθετούνται χρονικά περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου.

Καταλήγοντας ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας και κυρίως τους απερχόμενους αντιδημάρχους για την άριστη συνεργασία και το έργο που προσέφεραν στην πόλη».

 

Επιστροφή επάνω