Αρχική » Ελλάδα » «Διέλυσαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ

«Διέλυσαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας»

«Διέλυσαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας»

Τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ κατηγορεί η ΔΑΣ για τη διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας:

«Στην πρωτοφανή ενέργεια, για τα συνδικαλιστικά χρονικά, να διαλύσει το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας προχώρησε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ).

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και παίζοντας παιχνίδια στην πλάτη των σωματείων και των εργαζομένων της περιοχής, διέλυσε το Εργατικό Κέντρο, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για την επιβολή προστίμου από το ΣΔΟΕ, για κονδύλια που διαχειριζόταν η πλειοψηφία και αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούσε το Εργατικό Κέντρο με δική της απόφαση.

Η απόφαση πάρθηκε στις 6/11/2016, σε Γενική Συνέλευση που έγινε αντιδημοκρατικά και με εκφυλισμό των διαδικασιών. Εκεί, 70 αντιπρόσωποι – συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αποφάσισαν να διαλύσουν το Εργατικό Κέντρο (απαιτούνταν 69 ψήφοι).

Καταγγέλλοντας την απαράδεκτη μεθόδευση, η παράταξη της ΔΑΣ απαίτησε να πληρώσουν το πρόστιμο οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, όπως διακλαδώνονται σε πανελλαδικό επίπεδο. Ζήτησε, επίσης, να πάει το πρόβλημα στα σωματεία, να γίνει ενημέρωση στις Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις, προτάσεις που απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία.

Απέναντι σ” αυτές τις μεθοδεύσεις, που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους μπροστά στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους του νομού να μην καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Να δώσουν ουσιαστική απάντηση, πυκνώνοντας τις γραμμές των σωματείων τους και δημιουργώντας νέα σωματεία όπου χρειάζεται, ταξικά και όχι εργοδοτικά».

Επιστροφή επάνω