Κόσμος » Γιατί μένουν παρθένοι ως τα 34…
ΙΑΠΩΝΙΑ

Γιατί μένουν παρθένοι ως τα 34…

Γιατί μένουν παρθένοι ως τα 34…

Περίπου οι μισοί ενήλικες στην Ιαπωνία δεν κάνουν σεξ πριν φτάσουν τα 34, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των νεαρών ενήλικων ανδρών παραμένει χωρίς ταίρι, ενώ ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά περίπου 1 εκατομμύριο τα τελευταία 5 χρόνια.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Πληθυσμού και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποκάλυψε πως 42% των ανδρών και 44,2% των γυναικών μεταξύ 18 και 34 χρονών παραμένουν παρθένοι! Τα ποσοστά έχουν μάλιστα αυξηθεί ιδιαίτερα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2010, όταν και οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 36,2% και 38,7% αντίστοιχα.

Η σχετική… συνήθεια μάλιστα δεν αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον καθώς 70% των ανύπαντρων ανδρών και 60% των γυναικών παραμένουν δεν έχουν ταίρι. Οι ερευνητές προειδοποιούν πως το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας με βάση τα ευρήματα θα επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια.

Περίπου το 90% των ερωτηθέντων, υποστήριξαν πως δεν βιάζονται να παντρευτούν αλλά σκοπεύουν να το κάνουν “κάποια στιγμή στο μέλλον”. Περίπου το 30% των 2.706 ανδρών και 26% των 2.570 γυναικών που ρωτήθηκαν απάντησαν πως δεν ψάχνουν αυτή τη στιγμή για σχέση ετεροφυλική σχέση.

Διαβάστε επίσης: