Πολιτισμός » «Η ζωή μας κύκλους κάνει…»
ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ...

«Η ζωή μας κύκλους κάνει…»

«Η ζωή μας κύκλους κάνει…»

Δεκαεπτά τραγούδια, τα περισσότερα καινούρια και ορισμένα παλιότερα, περιλαμβάνει το πρώτο προσωπικό cd του Στάθη Σταμελόπουλου υπό τον τίτλο «Η ζωή μας κύκλους κάνει…», που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει αρχές Οκτωβρίου στη Λάρισα.

Μία προσωπική δισκογραφική δουλειά που ολοκληρώθηκε με πολύ μεράκι και ατέλειωτες ώρες εγγραφών στο στούντιο. Ένα cd με τραγούδια κοινωνικά, πολιτικά και ερωτικά και «με πολύ εθελοντική προσφορά μουσικών και φίλων», θα πει στη larissanet ο Στάθης Σταμελόπουλος.

«Στις μέρες μας δεν υπάρχουν δουλειές για τους μουσικούς και τα μεροκάματα όταν βρεθούν είναι χαμηλά. Τα νέα παιδιά παίζουν για ένα κομμάτι ψωμί κι αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Τα μαγαζιά προσπαθούν να μαζέψουν κόσμο με τα live και κυρίως με live χαμηλού κόστους… Η μουσική και το γράψιμο έγινε πλέον χόμπι…» τονίζει ο κ. Σταμελόπουλος.

Το νέο cd, σε σύνθεση Στάθη Σταμελόπουλου, πήρε τον τίτλο από το ομότιτλο τραγούδι σε δικού του στίχους και μουσική του αείμνηστου Νίκου Οικονομίδη, που στέλνει το μήνυμα να μην το βάζουμε κάτω…

Σταμελόπουλος Στάθης (3)

Επίσης ξεχωρίζουν δύο τραγούδια που γράφτηκαν για τον Τάκη Τσιόγκα και ερμηνεύει ο Κώστας Σμοκοβίτης και για τον Στέλιο Καζαντζίδη  σε στίχους Θωμά Αστερίου, ερμηνεύει ο Ζάχος Καραμπάσης και στον Τσε Γκεβάρα σε ποίηση Γιώργου Τσιτρούλη.

Τα υπόλοιπα τραγούδια «όταν είσαι πλάι μου», «φεύγουν τα καλύτερα παιδιά μας», «σε ζωγράφισα», «φύσα αεράκι», «δεν θέλω να ξεχάσεις», «της μνήμης ο καθρέφτης», «η σκάλα του Μιλάνου», «ο πόνος δεν μοιράζεται», Κύπρος ματωμένη γη», «το τραγούδι της Ελπινίκης», «Κανένα πρόβλημα», «σαν το τσιγάρο» και «στων Ωρεών τα μέρη».

Σταμελόπουλος Στάθης (1)Επίσης τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Στάθης Σταμελόπουλος, Δέσποινα Μαύρου, Σταυρούλα Τζιώκα, Σωτήρης Σαμουρέλης, Κώστας Τασόκας, Γιάννης Λίταινας, Άννα Αγραφιώτη, Γιώργος Αποστολόπουλος, Θωμάς Σκοτίδας, Μαρία Αθανασιάδη και ο Κώστας Σμοκοβίτης.

Βασικός συντελεστής είναι ο Αχιλλέας Μοχλούλης (ηχοληψία, ενορχήστρωση, πιάνο), ενώ το mastering έκανε ο Κώστας Σμοκοβίτης.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν στο cd είναι οι Θοδωρής Παπαρίζος (μπουζούκι – κιθάρα – μπαγλαμά), Σωτήρης Σαμουρέλης (κιθάρα), Μανώλης Ντάλλας (ακορντεόν), Χρήστος Φούλιας (ντραμς), Νίκος Οικονομίδης (κιθάρα), Νίκος Ζώτος (σαξόφωνο), Δημήτρης Πατούλιας (ακορντεόν), Σάντρα Αποστολοπούλου (φλάουτο), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα), Κώστας Παπαδημητρίου (λαούτο), Λευτέρης Γάλλος (βιολί), Γιώργος Τσακνάκης (φυσαρμόνικα), Άγγελος Σιανίδης (τουμπερλέκι), Στάθης Σταμελόπουλος (μπουζούκι), Φεβρωνία Κουτσώτσιου (φωνητικά), Θωμάς Κακάτσιος (κρουστά) και Κώστας Εβταλιτσίδης (ακορντεόν).

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: