Πολιτισμός » Το Λύκειο των Ελληνίδων εξάγει πολιτισμό!
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Το Λύκειο των Ελληνίδων εξάγει πολιτισμό!

Στο ελληνικό τριήμερο στις 13, 14 και 15 Μαΐου 2016
Το Λύκειο των Ελληνίδων εξάγει πολιτισμό!

Ο Δήμος Βελιγραδίου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Alpha Bank διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις στο Βελιγράδι στις 13, 14, 15 Μαΐου 2016 αφιερωμένες στην Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι.

Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας  (3)Για άλλη μια φορά, τιμητικά για την πόλη μας, προσκλήθηκε το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας σε μια εκδήλωση κύρους για την Ελλάδα με σκοπό να παρουσιάσει την ελληνική παράδοση.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη πρόκληση για το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας και είναι βέβαιο ότι η ελληνική αποστολή θα προβάλλει επάξια τις αρχές και τις παραδόσεις μας, όπως έκανε μέχρι τώρα και κατά το παρελθόν στα τόσα επιτυχημένα ταξίδια του.

Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας μέχρι τώρα έχει κάνει μια αξιόλογη εξαγωγή πολιτισμού, ταξιδεύοντας και παρουσιάζοντας σπουδαίες  παραστάσεις σε μεγάλες πόλεις όπως: Μόσχα, Ουάσιγκτον, Ν. Υόρκη, Λος Άντζελες, Λας Βέγκας, Σολτ Λέικ Σίτι, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Βελιγράδι, Ρώμη, Τελ Αβίβ, Πεκίνο, Σεούλ, Χάιφα, Αβινιόν, Σαν Ρέμο, Κόμο, Λουγκάνο, Μόντενα, Λίλ , Λιεβέν, Αγκριτζέντο κ.α.

Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας  (4)Στα μέσα Μαΐου στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης του Βελιγραδίου, δίπλα στο άγαλμα του  πρίγκηπα Μιχαήλ, στην πλατεία της δημοκρατίας, στον εμπορικότερο  πεζόδρομο της πόλης,  ο δήμος του Βελιγραδίου θα διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα την Ελλάδα. Εκεί το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας  θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα χορών και τραγουδιών για μιάμιση ώρα ξεδιπλώνοντας τους ρυθμούς, τις μελωδίες, τις χορευτικές κινήσεις, τα χρώματα, που πλούσια προσφέρει η παράδοσή μας.

Το Λύκειο των Ελληνίδων είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμο Βελιγραδίου, με τον οποίο  από κοινού προετοιμάζουν την παράσταση ώστε να σημειώσει μεγάλη επιτυχία και να επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από  την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην καρδιά της σερβικής πρωτεύουσας.

Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας  (2)Ανιχνεύοντας την ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται στο Βελιγράδι, καθώς η χορευτική του ομάδα συμμετείχε και παλιότερα, το 1986, στο 3o διεθνές Φεστιβάλ Νέων (3rd International Youth Folk Festival) στο φημισμένο θέατρο του Sava Center με μεγάλη επιτυχία.

Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας  (1)Πιστό στις  υψηλές αξίες και τα ευγενή ιδανικά, που ταπεινά και διακριτικά διδάσκει η πλούσια ελληνική παράδοση, το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας θα συνεχίσει να την  προβάλει  καθιστώντας σαφές σε όλους τους άλλους λαούς πως η Ελλάδα αντιστέκεται, η Ελλάδα επιμένει.

Διαβάστε επίσης: