Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Κιλελέρ » «Ταξίδι» στη Σαουδική Αραβία από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας

«Ταξίδι» στη Σαουδική Αραβία από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας

«Ταξίδι» στη Σαουδική Αραβία από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας

Την Κυριακή 27 Μαρτίου η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ ταξιδεύει…στην Σαουδική Αραβία με το «Απαγορευμένο Ποδήλατο»

Η ταινία της Haifaa  Al Mansour διηγείται την συγκινητική και αστεία προσπάθεια ενός δεκάχρονου κοριτσιού να αποκτήσει το πράσινο ποδήλατο που ονειρεύεται. Συμβολικό φιλμ στη φλέβα του ιρανικού σινεμά των ρεαλιστικών fables, το Απαγορευμένο Ποδήλατο είναι ταυτόχρονα η πρώτη ταινία που σκηνοθετεί  γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία – η οποία, σε κάποιες συντηρητικές περιοχές έδινε εντολές με walkie-talkie, για να μην προκαλέσει τους άντρες και τιμωρηθεί, ξέρετε πώς!

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Wadjda (Waad Mohammed) είναι ένα δεκάχρονο κορίτσι που μένει σε ένα προάστιο του Ριάντ, της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας. Παρ’ όλο που ζει σε ένα συντηρητικό περιβάλλον , έχει αστείρευτο κέφι, είναι πολυμήχανη και συνεχώς προκαλεί τα όρια του επιτρεπτού. Έχει ερωτευτεί ένα πράσινο ποδήλατο και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει. Στο δρόμο της θα βρει πολλά εμπόδια, με μεγαλύτερο το ότι στη χώρα της θεωρείται ανήθικο για ένα κορίτσι να κάνει ποδήλατο!

Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια, την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα.

Είσοδος δωρεάν

 

Επιστροφή επάνω