Θεσσαλία » Τα παιδιά γνωρίζουν τον ΟΗΕ
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τα παιδιά γνωρίζουν τον ΟΗΕ

Τα παιδιά γνωρίζουν τον ΟΗΕ

Μετά από πρόσκληση του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, ο κ. Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΟΗΕ για την Ελλάδα, με έδρα τις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 με μαθητές των δύο σχολείων προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για την ιστορία και το έργο των Ηνωμένων Εθνών.

Θα γίνει επίσης συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα, αλλά και την πολιτική του Οργανισμού για τη νεολαία και την εκπαίδευση.

Οι μαθητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από το αρχείο των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την παρουσία του ΟΗΕ στην Ελλάδα αλλά και της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν μέρος μίας φωτογραφικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των 70 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού.

Ο κ. Δημήτρης Φατούρος αρχικά θα επισκεφτεί και θα μιλήσει στους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας.

Στη συνέχεια θα μιλήσει στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας.

Τέλος, η περιοδεία του στην Καρδίτσα αναμένεται να ολοκληρωθεί με ομιλία του στους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Καρδίτσας.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων των σχολείων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Διαβάστε επίσης: