Αρχική » Πολιτισμός » Πρώτη φορά μαζί όλες οι θεατρικές ομάδες ν. Λάρισας

Πρώτη φορά μαζί όλες οι θεατρικές ομάδες ν. Λάρισας

Πρώτη φορά μαζί όλες οι θεατρικές ομάδες ν. Λάρισας

Η 27η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, ως η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, οπότε και γιορτάζεται κάθε χρόνο από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου εκπροσωπεί για τη θεατρική κοινότητα μια ευκαιρία υπενθύμισης της ετερότητας αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης του αντίκτυπου που αυτή έχει στις σύγχρονες κοινωνίες.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου καλεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει το μήνυμα.

Από τον Ζαν Κοκτώ έως την Αριάν Μνουσκίν, περνώντας από τον Άρθουρ Μίλλερ στον Πήτερ Μπρουκ, από τον Ευγένιο Ιονέσκο στον Άρθουρ Μίλλερ, από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη στον Ζαν Κοκτώ, οι κάλλιστοι θεατρικοί καλλιτέχνες έγιναν μέρος των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Παράλληλα φέτος γιορτάζεται τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου άγγλου θεατρικού συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ και έχει ανακυρηχτεί το 2016 έτος Σαίξπηρ.

Φέτος στην πόλη της Λάρισας το σύνολο των θεατρικών ομάδων του Νομού θα τιμήσουν αυτή την παγκόσμια γιορτή ταυτόχρονα με ένα αφιέρωμα στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ το Σάββατο 26 Μαρτίου παραμονή της παγκόσμιας ημέρας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο και ώρα 20.30. Πρόκειται για μία εκδήλωση-γιορτή αφιερωμένη στο θέατρο.

Αλλωστε είναι η πρώτη φορά που οι θεατρικές δυνάμεις της περιοχής μας διοργανώνουν μία τέτοια κοινή εκδήλωση.

Πρόκειται για μία συλλογική δουλειά, που ευνοεί τη συμφιλίωση, την αλληλεγγύη και τη συνεργατικότητα μεταξύ των ομάδων. Στόχος όλων είναι να καταστεί σαφές πως το κυρίαρχο στο θέατρο είναι το Εμείς και όχι το Εγώ.

Συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες: Ερασιτεχνική σκηνή «Ονείρων θαύματα», Συνεργείο Μουσικού θεάτρου, Ερασιτεχνική σκηνή Δήμου Νίκαιας, Ερασιτεχνική Σκηνή Δήμου Τυρνάβου, Ερασιτεχνική Σκηνή «Ανδρέας Τσατσαρής», Ερασιτεχνική σκηνή Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Ομάδα χοροθεάτρου Off Art, Ερασιτεχνική σκηνή «Αυλαία», Σκηνή Τεχνών, Θεατρικό Παιχνίδι «Εκφραση».

Την εκδήλωση πλαισιώνουν δύο εξαίρετοι μουσικοί – η Αντωνέλλα Πουλούλη στο πιάνο κι η Δέσποινα Μαύρου, που με τον “ήχο” τους θα ακουστούν μουσικές που έχουν γραφεί για σημαντικές θεατρικές παραστάσεις..

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Αντιδημαρχείας Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Επιστροφή επάνω