Αρχική » Οικονομία » Οικονομία και προσφυγικό στη συνάντηση τους
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΜΕ ΧΑΣΕΛΦΕΛΝΤ

Οικονομία και προσφυγικό στη συνάντηση τους

Οικονομία και προσφυγικό στη συνάντηση τους

Ο «οδικός χάρτης» της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, καθώς και οι επιπτώσεις του προσφυγικού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, Γκέρτα Χάσελφελντ, τη Δευτέρα.

Την κ. Χάσελφελντ συνόδευε ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Πέτερ Σόοφ, ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση και ενημέρωσε για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι επιπτώσεις​ της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας και στα κράτη μέλη της Ε.Ε., με τον υπουργό να επισημαίνει την ανθρωπιστική διάσταση και την ανάγκη η λύση να εξευρεθεί στο πλαίσιο της Ε.Ε. και στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών.

Επιστροφή επάνω