Οικονομία » Νέα διοίκηση στον όμιλο AXA

Νέα διοίκηση στον όμιλο AXA

Νέα διοίκηση στον όμιλο AXA

Μετά από 27 χρόνια στον Όμιλο και σχεδόν 17 χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο Henri De Castries, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ, ανακοίνωσε την απόφασή του να συνταξιοδοτηθεί και να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Σε συνέχεια της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου πλάνου διαδοχής από την επιτροπή Ανταμοιβών και Διακυβέρνησης του Ομίλου, υπό την καθοδήγηση του Jean-Martin Folz, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάσισε παμψηφεί, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2016, να διαχωρίσει τις λειτουργίες του Προέδρου ΔΣ και του Διευθύνοντος Συμβούλου, εγκρίνοντας τις παρακάτω τοποθετήσεις με την αναχώρηση του Henri de Castries την 1η Σεπτεμβρίου:

-Ο Denis Duverne τοποθετείται ως Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

-Ο Thomas Buberl τοποθετείται ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, αντικαθιστώντας τον Henri de Castries.

Από τις 21 Μαρτίου 2016, ο Thomas Buberl τοποθετείται στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Παρίσι με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου. Θα συνεργαστεί στενά με τον Henri de Castries και τον Denis Duverne για την ολοκλήρωση του νέου στρατηγικού πλάνου της ΑΧΑ, το οποίο αναμένεται να δημοσιευθεί στις 21 Ιουνίου 2016, διασφαλίζοντας, παράλληλα, την ομαλή αλλαγή ηγεσίας.

«Ήταν ένα προνόμιο για εμένα να διαδεχθώ τον Claude Bébéar και να ηγούμαι της ΑΧΑ όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους 166.000 ανθρώπους που αποτελούν το πρόσωπο της ΑΧΑ για τα 103 εκατομμύρια πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Ο επαγγελματισμός και η δέσμευσή τους ήταν πηγή δύναμης και κινητοποίησης για μένα», είπε ο Henri de Castries.

«Η υλοποίηση της διαδικασίας αλλαγής που ξεκίνησε μετά από αίτημα που κατέθεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2013, επιβεβαίωσε το εύρος και την ποιότητα που έχουν οι ομάδες της ΑΧΑ και μας βοήθησε να αναγνωρίσουμε μια νέα γενιά από ηγέτες. Ο Denis κι εγώ είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την ομάδα που καταφέραμε να χτίσουμε και να αναπτύξουμε.

Στο πλαίσιο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Φιλοδοξίας ΑΧΑ, και πριν εισέλθουμε σε ένα νέο στρατηγικό κύκλο, κατάλαβα, ότι με την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσει η μετάβαση σε μια νέα διοίκηση, η οποία γνωρίζω ότι θα οδηγήσει με επιτυχία την ΑΧΑ στα επόμενα βήματα ανάπτυξής της. Παρόλο που αφήνω τον Όμιλο με μεγάλη συγκίνηση, είμαι πολύ χαρούμενος και σίγουρος, βλέποντας τον Thomas να αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΑΧΑ. Έχει την εμπειρία, τα ηγετικά χαρακτηριστικά και τις αξίες να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται από έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο, κάνοντας την ΑΧΑ μια Εταιρεία που θα είναι συνεχώς πιο κοντά στους πελάτες της, οι οποίοι είναι το κλειδί για την μακροχρόνια ανάπτυξή μας», προσέθεσε ο Henri de Castries.

Ο Norbert Dentressangle, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ανεξάρτητος Διοικητικός Διευθυντής, είπε: “Tο Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε ότι ο καλύτερος συνδυασμός για την ΑΧΑ είναι να συνδέσει το καθαρό στρατηγικό όραμα, τη βαθιά γνώση για τον ασφαλιστικό κλάδο, την ενέργεια και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Thomas Buberl, με τη μεγάλη εμπειρία και γνώση του Denis Duverne για τον Όμιλο, καθώς και τη βαθιά κατανόησή του για τις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης και το κανονιστικό περιβάλλον”.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Henri de Castries, ο Norbert Dentressangle πρόσθεσε: “Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι εξαιρετικά ευγνώμον στον Henri De Castries για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επιτυχία της ΑΧΑ από το 1989. Υπό την καθοδήγησή του, η ΑΧΑ έγινε μια κορυφαία παγκόσμια ασφαλιστική επωνυμία, ενίσχυσε σημαντικά το αποτύπωμά της στις αναδυόμενες αγορές, κυρίως της Ασίας, και αντιστάθηκε με επιτυχία αρκετά χρόνια που χαρακτηρίστηκαν από ισχυρές οικονομικές κρίσεις, σεβόμενη, παράλληλα, τις δεσμεύσεις της προς τους πελάτες, έχοντας θετικά αποτελέσματα και συνεχίζοντας να δίνει μέρισμα στους μετόχους της. Το 2015, την ίδια περίοδο που προχωρά σε έναν ισχυρό ψηφιακό μετασχηματισμό, η ΑΧΑ ολοκλήρωσε το πενταετές στρατηγικό της πλάνο, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό λειτουργικών εσόδων, οκτώ φορές πάνω από την περίοδο που ο Henri de Castries ανέλαβε. Το Διοικητικό Συμβούλιο τού αποδίδει φόρο τιμής για τις ενέργειές του, καθώς και να του εκφράσει  τις βαθύτατες ευχαριστίες τους στον Denis Duverne, ο οποίος, ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, είχε κεντρικό ρόλο στις στρατηγικές αποφάσεις για την ενίσχυση και τη σταθερότητα του Ομίλου. Μαζί, αφήνουν στη νέα διοίκηση έναν Όμιλο που χαρακτηρίζεται από πολύ καλή διαχείριση, εξαιρετικές οικονομικές αντοχές και υψηλού επιπέδου εργαζομένους με ισχυρή δέσμευση”.

 

Διαβάστε επίσης: