Αρχική » Παραπολιτικά » Κους-κους στην Τσαριτσάνη…

Κους-κους στην Τσαριτσάνη…

Κους-κους στην Τσαριτσάνη…

Τομεάρχης όχι μόνο Παιδείας αλλά και Θρησκευμάτων ο Μάξιμος, είχε έναν λόγο επιπλέον φέτος να είναι παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τσαριτσάνη, όπου τιμήθηκε η μνήμη και του άξιου τέκνου της, του μεγάλου διδασκάλου του γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων.

Η ηλιόλουστη μέρα αποζημίωσε όσους ανέβηκαν στην ιστορική κοινότητα. Στην πλατεία του χωριού, λίγο πριν χορέψουν παραδοσιακούς χορούς μέλη συλλόγων από διάφορα μέρη της χώρας, στήθηκε ένα… πηγαδάκι με τον Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα, τον δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου, την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Μαμάρα και τον σκιώδη υπουργό Παιδείας της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο, που συνεχάρη το δήμαρχο αλλά και τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αχιλλέα Μητσιμπόνα για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Μάλιστα, ο Μάξιμος ακούγοντας το δεσπότη να ευχαριστεί το δήμαρχο για τη συνδρομή του στην αναστήλωση της μονής του Βαλέτσικο, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το ιστορικό μοναστήρι, για να δει την πορεία των εργασιών. Έτσι, αμέσως μετά τις εκδηλώσεις συνοδευόμενος από τον δραστήριο Μητροπολίτη που έχει επιληφθεί προσωπικά της αναζωογόνησης της μονής ανηφόρισε στο Βαλέτσικο.

Λ.Π.

Επιστροφή επάνω