Αρχική » Ελλάδα » Από 11/4 οι αιτήσεις για πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Από 11/4 οι αιτήσεις για πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Από 11/4 οι αιτήσεις για πρότυπα και πειραματικά σχολεία

(ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Από τις 11 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων για τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, ενώ όπως διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας κάθε ενδιαφερόμενος για εισαγωγή δικαιούται να συμμετέχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής μονάδας, είτε πειραματικής, είτε πρότυπης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΕΠΠΣ, http://depps.minedu.gov.gr/.

Όπως ανακοινώθηκε, η κλήρωση για τα πειραματικά νηπιαγωγεία και τα πειραματικά δημοτικά θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, ενώ για τα πειραματικά γυμνάσια και τα πειραματικά λύκεια, στις 22 Ιουνίου.

Όσον αφορά τα πειραματικά νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι θα εγγραφούν αυτοδίκαια στην Α” τάξη της συνδεδεμένης μονάδας (στην Α” δημοτικού, Α” γυμνασίου και Α” λυκείου, αντίστοιχα), εφόσον υποβληθεί σχετική αίτηση-δήλωση από τους γονείς και κηδεμόνες τους έως την 13η Μαΐου 2016.

Για την πλήρωση κενών θέσεων στην πρώτη τάξη των πρότυπων γυμνασίων, οι γραπτές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιουνίου, ενώ για την πλήρωση κενών θέσεων στην πρώτη τάξη των προτύπων λυκείων θα διενεργηθούν στις 23 Ιουνίου 2016.

Για τα πρότυπα γυμνάσια και λύκεια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι του γυμνασίου έχουν δικαίωμα εγγραφής στην Α” τάξη του συνδεδεμένου λυκείου, εφόσον υποβληθεί σχετική αίτηση – δήλωση από τους γονείς και κηδεμόνες τους έως τις 13 Μαΐου.

Οι λεπτομέρειες για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, www.minedu.gov.gr.

ΠΗΓΗ:

Επιστροφή επάνω